miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marcel Romanescu salută decizia autorităților centrale: „Școlile rămân închise. Este o decizie foarte bună”

Primarul orașului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, s-a arătat bucuros după ce Președintele României a anunțat că școlile vor rămâne închise.
„Școlile rămân închise. Este o decizie foarte bună și mă bucur că autoritățile centrale au ținut cont și de opinia noastră, a reprezentanților unităților administrativ teritoriale. De altfel, s-a confirmat ceea ce am spus zilele trecute: alte țări au renunțat, la rândul lor, să mai deschidă acum unitățile de învățământ. Avem și exemplul Franței, unde s-a încercat reluarea cursurilor în anumite zone în care, imediat după aceea, numărul cazurilor de persoane infectate a crescut brusc. Vom pregăti, bineînțeles, din timp, toate unitățile de învățământ atât pentru examenele naționale, cât și pentru perioada în care elevii claselor terminale vor trebui să se pregătească. Pe de altă parte, această decizie ne dă posibilitatea să continuăm investițiile pe care le-am demarat la unitățile de învățământ din Târgu Jiu”, a spus Marcel Romanescu.
Cu o zi înainte ca autoritățile centrale să ia decizia legată de școli, primarul din Târgu Jiu dădea exemplul Italiei, în materie de învățământ pe timp de pandemie: „Siguranța copiilor trebuie să rămână o prioritate, la fel ca și sănătatea populației. Va fi și mai rău înainte să înceapă să fie mai bine și avem datoria de a ne proteja copiii și familiile. Iată, avem exemplele altor țări civilizate care iau astfel de măsuri drastice, după ce s-au confruntat cu drame uriașe. Trebuie să învățăm din greșelile lor și să aplicăm astfel de măsuri de siguranță!”, spunea edilul, după ce italienii anunțau că nu vor redeschide școlile.
Astfel, Marcel Romanescu nu va fi în totalitate mulțumit. Primarul și-a manifestat reticența față de propunerea ministrului Educației, care recomanda ca autoritățile locale să sprijine elevii cu calculatoare sau tablete.
„Nu toată lumea dispune de o tabletă sau de un calculator. Să ne raportăm la familiile nevoiașe sau cele care au mulți copii. Păi dacă desfășori cursurile în mediu online și ai șase copii, trebuie să ai șase tablete, nu?! De multe ori, o familie de nivel mediu nu-și permite să cumpere o tabletă. La nivelul municipiului Târgu Jiu sunt 20 mii de elevi în sistemul de învățământ. Nici nu vreau să fac calcule, nu dacă m-aș raporta la 20 mii de sisteme de comunicație ci nici dacă m-aș raporta la 10 mii. Este imposibil! Vom vedea creșteri automate de preț la aceste echipamente, se practică în România!”, a declarat primarul Marcel Romanescu.
Totodată, autoritățile locale din Târgu Jiu vor avea suficient timp să-și respecte promisiunile și să termine proiectele pe care le-au început în ceea ce înseamnă infrastructura școlară din oraș: „Pregătim orașul și pentru momentul în care restricțiile impuse de situația de urgență și ordonanțele militare vor fi ridicate, iar cetățenii vor putea observa schimbările și modul în care au fost gestionate aceste lucrări programate încă de anul trecut”.

Politica