miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alex Băluță le poate lua fața rivalilor de la națională

Fostul fotbalist al celor de la CSU Craiova, Alex Băluță, poate profita de situația provocată de pandemie și să recupereze timpul pe care l-a petrecut departe de tricoul echipei naționale a României. Olteanul nu a mai prins o convocare, pentru că nu a evoluat prea mult în Cehia, la Slavia Praga. Jucătorul a fost împrumutat la Slovan Liberec, iar acum are ocazia să le ia fața rivalilor de la națională.
Potrivit Firstpost, guvernul din Cehia a decis reluarea primelor două ligi pe 25 mai, când restricţiile for fi relaxate. Echipele vor fi nevoite să aprobe un plan la şedinţa de pe 12 mai pentru că etapele rămase nu se vor putea termina până în iulie. Totuși, lucrurile nu se vor face la întâmplare. Toţi jucătorii vor fi testaţi pentru coronavirus, iar toate meciurile se vor disputa fără spectatori.
În Cehia, antrenamentele în mod organizat s-au reluat pe 20 aprilie, astfel, românii Băluță, Stanciu și Niță vor putea să capete un avantaj față de ceilalți fotbaliști români, a căror activitate este încă incertă. Din prima ligă cehă, au mai rămas de disputat 6 etape, plus play-off-ul şi play-out-ul.
În România, CSU Craiova este una dintre echipele ce au reînceput antrenamentele, doar că jucătorii se pregătesc pe rând, câte trei. Președintele oltenilor, Sorin Cârțu, a venit chiar și cu o propunere în ceea ce privește reluarea campionatului cu suporteri în tribune, cel puțin în Bănie. Oficialul alb-albaștrilor ar accepta ca fanii să intre pe stadion la meciuri, păstrând distanțarea socială.
„Dacă ai un stadion de 30000, care e problema să încapă 10000 de spectatori? E o treime din el. Spectatorul va sta unul la un scaun da, două, nu”, a spus Cârțu, la Pro X.

Politica