sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vor începe lucrările la noul corp de clădire al Spitalului Județean Mehedinți

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a anunțat că lucrările la noul corp de clădire de la Spitalul Județean vor începe în scurt timp. Acesta a semnat miercuri contractul pentru execuţia lucrărilor.

Construcția noului corp de clădire face parte din proiectul de ,,Extindere şi dotare a Ambulatoriului de specialitate integrat din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin”. Noua clădire va fi compusă din parter și etaj unde se vor amenaja mai multe cabinete medicale şi săli de tratament.
Potrivit președintelui C.J. Mehedinți, lucrările vor începe din această vară și vor fi finalizate în aproximativ un an.
„Dacă lucrurile decurg normal şi am convingerea că aşa va fi din discuţiile avute cu reprezentantul firmelor asociate, lucrările vor începe în această vară, iar anul viitor pe această vreme avem șanse mari să recepţionăm noua clădire.
Așa cum am promis, îmi asum să rezolv mare parte a problemelor determinate de condițiile din sistemul sanitar mehedințean, astfel încât cetățenii acestui județ să nu mai fie nevoiți să apeleze la servicii medicale în afara județului nostru”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
Valoarea totală a investiției este de 12.055.298,60 lei din care Consiliul Județean va acoperi cheltuielile neeligibile în valoare de 1.600.000 lei.
Alte 3 contracte pentru achiziționarea de aparatură au fost semnate miercuri.
„Un alt obiectiv al acestui proiect prevede achiziționarea de aparatură medicală, iar astăzi am mai semnat trei contracte în acest sens. Din totalul de 16 contracte avem deja 7 loturi de aparatură medicală în valoare de 1.658.500 lei achiziționate sau în curs de achiziție.
Până în acest moment la sediul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin au fost deja livrate și instalate stațiile de monitorizare funcții vitale cu 24 de monitoare și mai multe analizatoare. Contractul de astăzi prevede achiziționarea altor 15 monitoare pentru funcții vitale și alte două analizatoare”, a menționat președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Politica