vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii se vor întoarce la școală treptat

Autorităţile nu au luat nicio decizie în privinţa datei pentru reluarea cursurilor în sălile de clasă însă sunt luate în calcul mai multe variante. Toate ţin cont de evitarea riscurilor de contaminare.

Mai mult, măştile vor fi obligatorii şi pentru ei şi pentru cadrele didactice.

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre 1 iunie ca una dintre datele care ar putea fi luate în calcul pentru întoarcerea elevilor în școli. Dar ministrul educației nu a avansat, deocamdată, un termen. A anunțat doar că revenirea în sălile de clasă se va face treptat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este posibil că în primă etapă să revină la școală elevii din clasele a opta și a 12-a, care au de susținut examene.

Reprezentanții elevilor sunt nemulțumiți că până acum Ministerul Educației nu a făcut publică nicio propunere.

Până la revenirea elevilor în scoli, profesorii sunt obligați să predea lecții online, acolo unde acest lucru este posibil.

Consilierul ministrului Educației Daniela Vișoianu a spuns că deciziile nu vor fi luate doar de minister, ci vor fi discuții cu specialiști, cu medici, cu epidemiologi. „Școala așa cum o știm sau cum am lăsat-o în 11 martie nu va reveni la normal, adică nu ne vom întoarce în aceeași școală, nu ne vom întoarce în aceleași clase cu 20-30-40 de copii. Este o așteptare pe care nu trebuie să o mai avem pentru acest an școlar”.

Politica