joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei dintr-o lovitură! Rotaru a început curățenia de primăvară!

Și pe vreme de pandemie, conducerea CSU rămâne consecventă strategiei de până acum: întâi plecările, apoi acoperirea posturilor vacante

Punctul nevralgic al echipei în acest sezon a fost apărarea. Chiar patronul Mihai Rotaru recunoștea că 70% din goluri s-au luat pe greșeli individuale în această stagiune, marea lor majoritate comise de fundași, în special de cei centrali. Așa că a demarat curățenia fix din acest compartiment.

Despărțirea de Ivan Martic era iminentă, dat fiind că jucătorul de origine croată a dat de înțeles că nu mai vrea să continue în Bănie, încă de la începutul anului. Concurentul pe postul de fundaș dreapta, Alex Mățel, l-a dat de gol pe Martic. „Ivan Martic şi-a luat la revedere de la noi, dar concurenţă este şi acum pe postul meu la Craiova, cu Vlădoiu, dar este benefică pentru echipă. Eu am contract până-n vară, cu opțiune pe încă două sezoane. Mi-aş dori să continui, rămâne să vedem ce opţiune va avea clubul, dacă vor fi mulţumiţi de mine. Sunt foarte încântat de ce este la Craiova. În special de suporteri, care sunt extraordinar”, a spus Mățel la Oltenia TV.
Ivan Martic nu e singurul jucător din compartimentul de apărare care se va despărți de gruparea olteană în această vară. Corneliu Papură a declarat pentru sursa citată că Tiago Ferreira și nou-sositul Claude Dielna își vor încheia conturile cu alb-albaștrii, aflați, de asemenea, la finul acordurilor. „Martic mai avea contract până la sfârşitul lunii mai, la fel ca alţi jucători şi ne-am pus la masă. E mai bine pentru toţi să ne despărţim. Nici el nu cred că mai era motivat să continue. Dacă un jucător nu vrea să prelungească, nu-l poţi obliga. Tiago şi Dielna au aceeaşi situaţie, la fel ca Martic”, a spus antrenorul CSU Craiova.
De Ferreira, conducerea CSU a vrut să scape încă din vară, când a plănuit un schimb cu Bălașa. Jucătorul portughez nu a acceptat să ajungă sub comanda lui Becali, preferând să rămână opțiunea a treia în Bănie. Tiago Ferreira a îmbrăcat de 76 de ori tricoul alb-albastru al CSU în cele trei sezoane jucate, fără a marca vreodată. A ridicat Cupa României, acum doi ani.
Fost jucător al lui Dinamo, Claude Dielna a ajuns în această iarnă în Bănie, venind după o perioadă de inactivitate de 5 luni. A strâns câteva minute în meciul din play-off cu Gaz Metan Mediaș și a mai bifat prima repriză a jocului din Cupa României de la Iași.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica