miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. O barcă în care se aflau zeci de migranți s-a răsturnat în Dunăre, în apropierea frontierei cu România

O barcă în care s-ar fi aflat 18 persoane s-a răsturnat, joi seara, în Dunăre. Este vorba despre 16 migranţi şi două călăuze din Serbia. Nouă oameni au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi.

Barca în care se aflau cei 18 oameni, 16 migranţi şi două călăuze, ar fi plecat din Serbia, însă la scurt timp, în ambarcaţiune a început să intre apă. Speriaţi, migranţii s-ar fi ridicat în picioare, iar barca s-a răsturnat în apele sârbeşti, potrivit polițiștilor de frontieră mehedințeni.

Poliţiştii de frontieră au auzit strigătele de ajutor şi au pornit spre cei aflaţi în pericol.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, în timp ce se aflau într-o misiune de cercetare a zonei de responsabilitate, au observat, în dreptul kilometrului fluvial 924, mai multe persoane în apele fluviului Dunărea care strigau după ajutor. Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au intervenit cu două ambarcaţiuni rapide, fiind salvate nouă persoane care se aflau în pericol de înec”, a declarat, pentru Mediafax, Corina Moraru, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Mehedinţi.

Şapte persoane au fost scoase din apă, iar două au ajuns înot la mal și au fost preluate de ambulanţe şi transportate la spitalul Judeţean din Turnu-Severin.

Cinci migranți au probleme, din cauza şocului hipotermic.

Căutările au continuat toată noaptea, pe apă şi pe uscat. După ce vor primi îngrijiri medicale, imigranţii vor fi transferaţi la un centru de carantină, unde vor fi identificaţi şi interogaţi.

Politica