vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zece nou-născuţi de la Spitalul Municipal Timişoara, depistaţi pozitiv la testul COVID-19

Zece bebeluși care s-au născut la maternitatea Spitalului Municipal din Timișoara sunt infectați cu Covid-19, în timp ce testele mamelor lor s-au dovedit a fi negative.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a anunţat luni seară că familiile nou-născuţilor, depistaţi pozitiv la testul COVID-19, sunt izolate la domiciliu.

„Mamele sunt testate şi au test negativ, bebeluşii sunt cei care sunt testaţi şi au un test pozitiv, având în vedere şi relaţiile pe care le-au avut cu personalul medical de la Secţia nou-născuţi, reevaluăm tot ce înseamnă testare la bebeluşi, iar în funcţie de rezultat, vom continua acţiunea în consecinţă. Nouă dintre mame sunt la domiciliu cu nou-născuţi asimptomatici în acest moment, dar noi reluăm tot ce înseamnă evaluări, inclusiv testări la nou-născuţi. În cadrul anchetei, toată familia este în izolare la domiciliu şi toată familia va fi testată”, a spus Tătaru, potrivit stirioficiale.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nouă mame împreună cu nou-născuții lor au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Timişoara să demareze de urgenţă o verificare la unitatea medicală menţionată cu privire la acest caz.

Politica