luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Drumuri închise din cauza ninsorii

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează, marţi dimineaţa, că se circulă în condiţii de iarnă pe multe artere rutiere din ţară, în mai multe judeţe care se află sub cod portocaliu şi galben de ninsori şi viscol.

În judeţul Olt, nouă drumuri judeţene sunt închise din cauza ninsorii.

Tronsoanele de drum judeţean închise circulaţiei sunt: DJ 641, pe tronsonul Caracal-Cezieni, DJ 653 – Crăciunei-Stoicăneşti, DJ 679 – Văleni-Mihaieşti, DJ 546 A – Văleni-Stoicăneşti, DJ 546 B – Potcoava-Movileni, DJ 703 – Tufeni-limita cu judeţul Teleorman.

Pe DN 65 Jitaru – Valea Mare, este depusă zăpadă pe partea carosabilă, însă se acţionează cu material antiderapant, precizează sursa citată.

„Având în vedere atenţionările meteorologice de vreme nefavorabilă, valabile până miercuri dimineaţă, recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor unui carosabil umed, alunecos sau acoperit cu zăpadă, să folosească în mod corespunzător sistemele de iluminare – semnalizare şi de climatizare – dezaburire şi să păstreze o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în siguranţă”, subliniază Poliţia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, un autobuz cu mai mulţi pasageri a rămas blocat, marţi dimineaţa, din cauza viscolului, pe un drum judeţean din localitatea Milcov, iar pompierii intervin pentru preluarea pasagerilor, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

„Pompierii Detaşamentului Slatina, cu o autospecială pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM) şi un autocamion de intervenţie, acţionează pe DJ 546 D, între localităţile Milcovu din Deal şi Ulmi, la un autobuz blocat din cauza viscolului. Echipajul ATPVM a preluat şapte persoane, trei femei şi patru bărbaţi, care vor fi transportate către municipiul Slatina”, a anunţat Băsăşteanu.

Viscolul și zăpada au continuat să creeze probleme, lăsând fără curent electric peste 6.600 consumatori din 16 localități din Olt.

„La ora 10.00, conform datelor furnizate de operatorul de distribuţie a energiei electrice, 6.605 de consumatori nu erau alimentaţi cu energie electrică. Localităţile afectate sunt: Mărunţei, Izvoarele, Vâlcele, Perieţi, Schitu, Radomireşti, Stoicăneşti, Văleni, Ghimpeţeni, Nicolae Titulescu, Drăgăneşti Olt, Mărunţei, Fălcoiu, Ipoteşti, Dăneasa şi Poboru“, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt.


Politica