vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sezonul de volei, oprit forțat: SCM U Craiova, vicecampioana României

Federația Română de Volei (FRV) a decis încheierea campionatelor din prima divizie, masculin și feminin. Decizia a fost luată din cauza pandemiei de coronavirus, chiar dacă mai erau de jucat câte opt etape din faza a doua a turneelor locurilor 1-6 plus mai multe meciuri din celelalte turnee. Clasamentul final va fi cel de la încheierea sezonului regulat.

„Consiliul Director a luat azi (n.r. – miercuri 18 martie 2020) decizia de a încheia campionatul în acest moment cu clasamentul dobândit de fiecare echipă la finalul returului, adică la finalul sezonului regulat. Pentru că din play-off (n.r. – faza a doua a Diviziei A1, turneul locurilor 1-6) se disputaseră doar două etape, mai erau opt. Deci campioane sunt Arcada la băieți și Blaj la fete. Și prin decizia asta nu se produce nicio modificare majoră, din analiza pe care am făcut-o noi. Adică primele două echipe au distanță mare și cele de pe locurile 3 sau 4 nu pot să le ajungă, chiar și dacă se continua play-off-ul. Asta și la băieți și la fete. Deci se schimba ceva numai dacă echipele de pe primele locuri s-ar fi retras din campionat, ceea ce era greu de crezut”, a declarat președintele FRV, Gheorghe Vişan, potrivit voleiromania.ro.

Astfel, CSM Arcada Galați  și CSM Volei Alba Blaj au fost declarate campioane naționale. Totodată, echipa de volei masculin, SCM U Craiova a devenit vicecampioana României. În ultimele 8 sezoane de Divizia A1, echipa din Bănie a câștigat 6 medalii, cu tot cu cea de vicecampioană obținută în aceste vremuri grele pentru sport.

Policlinica Buna Vestire Craiova

2012-2013 – vicecampioană

2014-2015 – locul 3

2015-2016 – campioana României

2016-2017 – vicecampioană

2018-2019 – locul 3

2019-2020 – vicecampioană

În sezonul 2013-2014, oltenii au obținut locul 4, iar în ediția de campionat 2017-2018 au termiant pe locul 6.

Echipele românești vor merge în cupele europene în mod normal, așa cum s-a întâmplat și până acum: în funcție de locul ocupat în clasament: „Cine merge în cupele europene se stabileşte conform clasamentului, ca și până acum. În sezonul următor avem la fete două locuri de Champions League, două în CEV Cup și unul în Challenge Cup. Iar la băieți un loc de Champions League, două în CEV Cup și unul în Challenge Cup. Deci regulile se aplică normal. Iar sezonul următor ar trebui să înceapă la finalul lunii septembrie, dar nu știm încă pentru că depinde de turneele de calificare la Campionatele Europene. Iar dacă în situația asta sunt decalate, vom fi și noi obligați să ne ducem mai târziu, pentru că sunt jucătorii străini la naționale. Depinde de CEV ce decizie ia, acum așteptăm”, a mai spus președintele FRV, potrivit sursei citate.

Politica