joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Măsuri clare luate de primarul din Păuşeşti Otăsău: „Sunt sigur că vom câștiga vieți omenești”

Autoritățile din localitatea Păuşeşti Otăsău fac tot ce le stă în putință pentru a-i proteja pe localnici de amenințarea noului virus. Astfel, primarul localității, Cătălin Avan, a decis să le asigure cetăţenilor veniţi din străinătate, din zone cu risc de contaminare, un loc de cazare în care să stea în izolare timp de 14 zile. Această decizie a fost luată pentru ca oamenii ce ar putea să răspândească virusul să nu-i pună în pericol pe cei apropiați sau pe consăteni.

„Pentru că suntem responsabili și ne respectăm consătenii, am amenajat în timp record un apartament /6 locuri, pentru carantină/izolare! Cei care vin din străinătate și doresc să se izoleze 14 zile, pentru a nu-și pune familia în pericol de contaminare, au aici, în noi , niște prieteni care sunt gata să-i ajute! Tv , net , aragaz , frigider, lenjerie nouă, baie, bucătărie, apă caldă/rece, încălzire centrală! Vă pupăm și vă așteptăm!”, transmite primarul localităţii Păuşeşti Otăsău, Cătălin Avan.

Edilul șef din Păușești Otăsău a transmis un mesaj ferm în data de 15 martie, un mesaj ce i-a pus în temă pe localnici cu noile măsuri pe care autoritățile le-au luat începând cu data de 16 martie. Totodată, primarul este conștient că este posibil să piardă din simpatia alegătorilor, dar își asumă, dacă acest lucru înseamnă că va proteja viețile sătenilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Dragi concetățeni! România trece prin momente grele și noi, la Păușești, luăm începând de mâine, următoarele măsuri, care probabil vor duce la pierderea de voturi, dar sunt sigur că vom câștiga în schimb, vieți omenești! De mâine se restrânge programul de lucru cu publicul! Vom primi solicitări de eliberare doar documente deces, identitate sau anchete sociale pentru persoanele cu dizabilități, între orele 10-13! Plata / încasarea taxelor si impozitelor la ghișeul cunoscut de la primărie, se va asigura de un funcționar echipat corespunzător! Veți aștepta în holul Casei de Cultură Paușești, unde dezinfectăm din 30/30 minute, ca un funcționar public, echipat corespunzător, să vă primească/aducă aceste formulare! Oficiul Poștal Păușești se închide, urmând ca cei doi agenți postali să expedieze, corespondența, pensii, colete, exclusiv la domiciliul dumneavoastră! Atenționez în mod ferm, ca toți care ați venit în ultimele 15 zile din afara granițelor României, indiferent de statul de plecare sau de tranzit, sa râmaneți izolați la domiciliu!”, a transmis edilul în data de 15 martie.

Totodată, Cătălin Avan i-a rugat pe oameni să stea în case, iar cine vrea să meargă la cumpărături să o facă organziat: doar un membru al familiei, echipat corespunzător cu manuși și mască de protecție.

„O singură persoană din familia dvs. sa meargă la cumpărături, cu mască și mănuși, doar când este absolut necesar! Din păcate am luat aceste măsuri, deoarece persoane posibil infectate cu acest virus ucigaș, se plimba fără rost, senine, prin localitate, fără să le pese că pot declanșa aici o nenorocire! Orice nelămurire sau informație vă rog să o solicitați la numerele de telefon menționate mai sus, pe mesenger sau wh-app, 0751100393, oricând ! Țineți cont vă rog, de sănătatea copiilor, părinților, bunicilor, prietenilor, rudelor noastre! Rog consilierii locali, dascălii și colegii din primărie să distribuie acest mesaj și să solicite să respectați cu strictețe și în liniște, măsurile necesare combaterii acestei epidemii ! Multă sănătate să ne dea, bunul Dumnezeu, este nevoie de solidaritate și spirit civic! Aveți mai jos, în primul comentariu, măsurile necesare și corecte, pentru a salva ce putem salva: sănătatea sau viața semenilor noștri!”, a mai transmis primarul Cătălin Avan.

Politica