duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Salvarea nu mai pare atât de imposibilă: Pandurii mai au doar 3 adversare

Echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu pare condamnată la retrogradare, dar gorjenii încă mai au șanse la salvare. Trupa antrenată de Călin Cojocaru este pe locul 18 în Liga 2. Totodată, este și ultima poziție, după ce Daco-Getica s-a retras și Sportul Snagov a anunțat că nu va mai continua în competiție. Astfel, contracandidate la rămânerea în divizia secundă rămân 3 echipe: Csikszereda Miercurea Ciuc, Concordia Chiajna și CSM Reșița, ocupantele pozițiilor 17,16, respectiv 15, ultimul care se salvează la limită.
Confruntarea se va da între cele trei, dar Pandurii pleacă, din start, cu un dezavantaj: punctele puține. Gorjenii au doar 8 puncte, în timp ce formațiile din față au cu 14, respectiv 16 puncte mai mult. În ultima rundă din campionat, trupa din Târgu Jiu a pierdut într-o manieră categorică meciul cu FC Argeș, scor 4-0, într-o partidă în care Călin Cojocaru s-a bazat pe: Al. Opriţa – Cuţitoiu, Nic. Cotolan, Erhard, Vasilescu – Dinu-Ivănescu (Rob. Lică 79′), Takahashi – Şendroiu (cpt.), Tănăsoiu, Leo. Gheorghe (R. Filip 57′) – Peia (P. Popescu 48′). Rezerve neutilizate: Krupenschi – Cornicioiu, Frăsia, Licuriceanu.
În următoarea etapă, Pandurii Târgu Jiu joacă la Gloria Buzău, formație ce este foarte aproape de locurile de promovare în Liga 1. Partida va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00. Totodată, adversarele din cursa pentru salvare vor avea bătăi de cap. Csikszereda Miercurea Ciuc primește vizita celor de la Farul Constanța, echipă ce vrea să promoveze, în timp ce Concordia Chiajna și CSM Reșița joacă meci direct.

Meciurile etapei cu numărul 25 în Liga 2:
Csikszereda Miercurea Ciuc – Farul Constanța
CSM Reșița – Concordia Chiajna
Metaloglobus – CS Mioveni
SCM Gloria Buzău – Pandurii Târgu Jiu
ASU Poli Timișoara – Turris Turnu Măgurele
UTA Arad – U Cluj
Petrolul Ploiești – Ripensia Timișoara
Viitorul Târgu Jiu – Rapid București
Dunărea Călărași și FC Argeș vor sta în această etapă, pentru că aveau programate meciuri cu Sportul Snagov, respectiv Daco-Getica.

Politica