marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU, singura echipă din Liga 1 fără punct în fața FCSB și CFR Cluj!

Oltenii au mari emoții când întâlnesc granzii campionatului, nereușind în 5 meciuri să obțină măcar un egal

Campionatele se câștigă cu echipele mici, e o teorie din fotbal. Dar e complicat să iei titlul fără să obții măcar un punct cu cele mari. Cu rezultate pozitive în fața piticilor din Liga 1, echipa lui Rotaru a ajuns, pentru prima dată, să se claseze în fața FCSB în play-off. Între timp a fost depășită.
Așa că toată lumea vedea Craiova, la startul părții a doua a campionatului, implicată în bătălia pentru titlu. Însă, de fiecare dată când au avut în față FCSB ori CFR Cluj, juveții au clacat. În sezonul regulat, au fost bătuți cu același scor, 2-0, de ardeleni și-n tur, și-n retur. Contra celor de la FCSB a fost 0-1 și 0-2. În cea de-a doua etapă din play-off a fost 1-4. Dacă ne uităm la diferența de scor, pare un regres. În schimb, CSU a marcat în premieră în această stagiune contra granzilor, Bărbuț fiind eroul.
Nu mai există nici o altă echipă în Liga 1 care să fi obținut rezultate mai slabe contra celor de la FCSB și CFR Cluj. Cele mai proaste au fost Clinceni, doar un 0-0 la FCSB, Hermannstadt, 1-1 cu CFR Cluj, iar Chindia Târgoviște 1-1 cu FCSB, în ultima rundă a sezonului regulat. Sepsi a scos două puncte, după 1-1 cu CFR și 0-0 cu FCSB. Acestea au fost cele 4 echipe care nu au învins măcar o dată una dintre cele două forțe.
Lanternă în sezonul regulat, Voluntari a bătut cu 3-1 pe terenul celor de la FCSB. Viitorul lui Hagi nu doar că a fost imbatabilă în fața CFR-ului lui Dan Petrescu, ci i-a luat 4 puncte: 3-1 și 0-0. Gazul lui Edi Iordănescu are două remize albe cu CFR Cluj și o victorie la scor cu echipa lui Becali: 4-0.
Dinamo are o singură înfrângere din patru jocuri cu granzii, obținând 5 puncte, după 0-0 cu CFR, 1-1 și 2-1 cu FCSB. Șapte puncte le-a luat atât Botoșani, cât și Iași celor două echipe fruntașe. Ieșenii au bătut și pe CFR, și pe FCSB cu același scor 2-1. Campioană în fața primelor două clasate din play-off e Astra Giurgiu, care a luat 9 puncte: 3-2 cu CFR, 2-1 și 3-1 cu FCSB.

Politica