marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Visul eventului s-a stins în Copou! Urmează derby-ul cu FCSB!

CSU Craiova a fost eliminată din Cupă de o echipă ce nu mai bătuse pe nimeni din octombrie 2019

Poli Iași – CSU Craiova 3-2
Au marcat: Brevelt 13, 90+2, Horșia 42 / Nistor 52 (pen), 90
Poli Iaşi: Rusu – Cabral, Frăsinescu, Klimavicius, Şerban – Grădinaru, Breveld, De Iriondo, Horşia (54 Omoh) – Cristea (59 Passaglia), Luckasen (72 Habibou). Antrenor: Mircea Rednic.
CSU Craiova: Pigliacelli – Martic, Acka (87 Bancu), Dielna (46 Qaka), Vătăjelu – Nistor, Cosic, Cicâldău – Bărbuţ, Popescu (20 Koljic), Mihăilă. Antrenor: Corneliu Papură.

Oltenii își iau adio de la Cupa României, după ce aflaseră că finala competiției se va juca pe Oblemenco. Echipa lui Papură mai avea doi pași până să-și vadă visul cu ochii: ridicarea unui trofeu în fața propriilor suporteri. Iar primul dintre aceștia părea o formalitate, având în vedere că adversarul, Poli Iași, nu mai câștigase cu nimeni, într-un meci oficial, de patru luni și-un pic. În plus, oltenii îi măcelăriseră pe moldoveni chiar la ei acasă cu 3 săptămâni în urmă: 5-2! Însă socotelile de pe hârtie s-au bătut cap în cap cu cele din iarbă. Cristea și ai lui i-au luat pe sus pe craioveni, iar la finalul primei reprize gazdele aveau 2-0, după ce Brevelt l-a lobat pe Pigliacelli, iar Horșia, singur din careu, a trimis imparabil. Singura reacție din tabăra juveților a fost șutul lui Mihăilă, care l-a întins pe Rusu.
În startul părții a doua, Dan Nistor a egalat dintr-un penalty scos de Koljic. Fostul căpitan al lui Dinamo a reușit dubla în ultimul minut din timpul regulamentar, cu largul concurs al portarului advers. Când toată lumea se pregătea de prelungiri, Brevelt, nemarcat, a reluat cu capul din centrul careului, pentru calificarea moldovenilor.  
Meciul a fost comentat astfel de Papură: „Cred că am făcut o primă repriză destul de modestă. Nu e normal să începem așa meciul. La 2-0 am arătat forță, am dominat repriza a doua. Am egalat, dar apoi a fost o naivitate. În seara asta am plătit cash. E rău că am pierdut în seara asta, am revenit de la 2-0, adversarul nu a contat în repriza a doua pe faza de atac. A fost acea naivitate pe final. Nu avem nicio revanșă de luat cu FCSB, trebuie să intrăm să câștigăm”.
Așadar, CSU rămâne pe un singur front: campionatul. Duminică, va întâlni pe Arena Națională FCSB, echipă aflată în degringoladă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica