duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marcel Ciolacu se delimitează de baronii partidului

Marcel Ciolacu a avut marți o întâlnire cu liderii din teritoriu ai PSD, într-o ședință informală a Comitetului Executiv Național. Social democrații au stabilit să reprogrameze Congresul pentru data de 21 martie. La Congres, din echipa lui Marcel Ciolacu nu vor face parte președinții de organizații, însă aceștia vor fi, de drept, membri CEx.

Printre deciziile luate marți se numără asigurarea cvorumului la ședința de plen în care va fi dat votul de învestitură pentru Guvernul Cîțu, precum și propunerea unui premier cu care PSD să meargă la consultări, dacă guvernul nu trece de votul Parlamentului, scrie digi24.ro

„Vom merge în sală și vom vota împotriva Guvernului Cîțu. Vom vedea dacă PNL își va vota Guvernul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit sursei citate, Marcel Ciolacu vrea să dea un semnal public că se delimitează de baronii partidului și i-a anunțat pe aceștia că nu vor putea candida pentru o funcție în echipa sa, dacă sunt președinți de organizații. Planul lui Ciolacu este să nu se asocieze cu baroni precum Radu Moldovan (Bistrița), Ionel Arsene (Iași), Dumitru Buzatu (Vasului), Niculae Bădălău (Giurgiu) sau Marian Oprișan (Vrancea), dar în același timp încearcă să împace toate taberele din partid. Baronii, deși nu se vor regăsi în echipa lui Ciolacu, vor face parte din conducerea partidului, fiind, de drept, membri CEx. În această situație se află însă și mai mulți lideri agreați de Ciolacu care erau vehiculați pe surse pentru o poziție de prim-vicepreședinte, printre care Gabriela Firea, Dragoș Benea sau Claudiu Manda, toți președinți de organizații. 

Politica