marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Drumul spre Cupa României trece prin Copou!

Oltenii întâlnesc astăzi Poli Iași, echipă pe care au dezmembrat-o cu nici trei săptămâni în urmă

CSU Craiova joacă împotriva celor de la  Poli Iași, în deplasare, în sferturile de finală ale Cupei României, astăzi, de la ora 20:30. La mijlocul lui februarie, în campionat, oltenii s-au distrat cu moldovenii, impunându-se cu 5-2. Aceasta a fost, de altfel, cea mai concludentă victorie obținută în deplasare de gruparea din Bănie în actuala stagiune.
Antrenorul Corneliu Papură a avertizat că meciul din Cupă nu va semăna cu cel din campionat: „Nu știu cu ce formulă vor aborda, important e cum vom aborda noi meciul. E alt meci, nu are legătură cu acel 5-2, cu ce s-a întâmplat în campionat. Intri pe teren, trebuie să câștigi duelurile, să pui presiune pe adversar. Abordez fiecare meci la fel, indiferent de adversar. Mă gândesc cum să gestionez mai bine în funcție de jucătorii pe care-i avem la dispoziție. Cu siguranță ne așteaptă un meci complicat, vor da totul pentru a juca în semifinale. Au pus presiune și la Sepsi, au avut un meci destul de solid. Au înscris un gol frumos, jocul lor e în creștere”.
Staff-ul CSU se confruntă cu o serie de probleme de efectiv, sunt incerți Ivan, Acka, Bărbuț și Ivanov.
„Vom vedea câți jucători vom avea apți, pentru că ne așteaptă două jocuri importante. Putem face față în ambele competiții. Nu există un obiectiv prioritar: Cupa sau campionatul. În ceea ce mă privește, obiectivul e să câștig următorul meci”, a spus antrenorul.
Despre meciul cu Iași și bătălia pe cele două fronturi, Martic a declarat: „Faptul că lumea vorbește de Cupă și campionat trebuie să fie o motivație pentru noi. Eu sunt de trei ani aici și niciodată nu am fost pe primul loc. Nicun meci nu seamănă cu altul. În partida din campionat, în prima repriză au intrat repede trei goluri, dar partea a doua a fost proastă. Dar cu noroc am înscris pentru 4-2 și ne-am liniștit. Trebuie să fim împreună toți, așa s-a întâmplat și la Rijeka când am luat Cupa și campionatul”.
CSU Craiova încearcă un sezon istoric în care să repete performanța realizată în Bănie în 1991, când Sorin Cârțu conducea echipa din teren.

Politica