duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Sancțiune pentru un bărbat care a ignorat regulile izolării

Un bărbat de 41 de ani, din Slatina, recent întors de la Milano, Italia, și care se afla izolat la domiciliu în contextul epidemiei de coronavirus, s-a ales cu o sancțiune după ce, sâmbătă dimineaţa, a ignorat regulile izolării și a plecat spre Craiova fără să fi cerut încuviințarea autorităților abilitate.

În plus, el declarase date nereale în legătura cu adresa de domiciliu la intrarea în țară, scrie olt-alert.ro

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt au fost primii care s-au sesizat în acest caz.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceștia au luat legătura telefonic cu bărbatul și au înțeles că intenția acestuia era să părăsească domiciliul, deși se afla în perioada celor 14 zile de izolare la domiciliu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu, „Am primit chestionarul pe care bărbatul l-a completat la intrarea în țară și ne-am dat seama că dânsul date incomplete în legătură cu adresa de domiciliu. L-am contactat telefonic și dânsul ne-a spus că ar dori se plece. Am anunțat organele competente, respectiv Poliția Română”.

Bărbatul a fost căutat zadarnic de poliţişti prin Slatina, oamenii legii aflând ulterior că el plecase spre Craiova. Polițiștii au luat legătura cu acesta telefonic, spunându-i și convingându-l că trebuie să se întoarcă la domiciliu.

El a fost preluat apoi de un echipaj de poliție și dus la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt, unde i s-au întocmit o nouă decizie de izolare la domiciliu și unde bărbatul a semnat o declaraţie pe propria răspundere că nu va mai părăsi domiciliul vreme de 14 zile.

Slătineanul s-a ales cu o sancțiune aplicată de DSP pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase. A avut noroc, pentru că legea prevede amenzi de până la 20.000 de lei în astfel de cazuri.

Politica