Tribunalul Olt: Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân în arest preventiv

Tribunalul Olt: Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân în arest preventiv

Judecătorii Tribunalului Olt au decis vineri că Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu, trimişi în judecată în dosarul „Caracal”, rămân în arest preventiv.

Potrivit gandul.ro, judecătorii Tribunalului Olt au verificat vineri legalitatea măsurii arestului în cazul lui Gheorghe Dincă şi a lui Ştefan Risipiţeanu, trimişi în judecată în dosarul răpirii, violării şi uciderii celor două adolescente, Alexandra Măceşeanu şi Luiza Melencu. Judecătorii au decis că măsura este legală şi au decis ca cei doi să rămână în arest preventiv.

„Prin încheierea de astăzi (vineri-n.r.) a fost respinsă cererea de înlocuire a măsurii arestului, formulată de R.S. A fost constatată legalitatea şi menţinută măsura arestării pentru ambii inculpaţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriel Arabelea, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt.

Cei doi pot contesta decizia judecătorilor din Olt în 48 de ore de la data comunicării hotărârii. Peste 30 de zile, magistrațíi vor verifica, din nou, legalitatea mențínerii arestului preventiv.

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu sunt încarceraţi la Penitenciarul Craiova. Ei au fost trimişi în judecată în dosarul Caracal, dosar care se va judeca la Tribunalul Olt.

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţianu au fost trimişi în judecată în data de 15 ianuarie, pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre. Potrivit procurorilor DIICOT, Dincă a răpit-o, în 14 aprilie 2019, pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dus-o la casa sa din Caracal, unde a ţinut-o timp de trei zile imobilizată de pat, legată la ochi şi a violat-o de mai multe ori.