vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcenii au stabilit spațiile pentru carantinarea persoanelor care vin din zonele afectate

În contextul situației actuale de circulație a noului coronavirus (COVID-19), Prefectura Vâlcea informează că s-au identificat mai multe spații la nivelul județului în care să se facă carantinarea persoanelor care vin din zonele afectate, dacă situația epidemiologică o va impune.

Aceste spații sunt următoarele:

Centrul de Recuperare Neuromotorie din municipiul Drăgășani – 6 locuri de cazare;
Corpul C al Liceului Tehnologic de Turism din Călimănești – 24 de locuri de cazare;
Centrul de Agrement Cozia din Călimănești – 60 de locuri de cazare;
Centrul de Agrement Căciulata din Călimănești -50 de locuri de cazare;
Centrul de Agrement Brădișor din comuna Mălaia – 25 de locuri de cazare.

Se pare că se caută în continuare astfel de spații în județ, iar zilele acestea urmează să fie verificate de către reprezentanții Prefecturii, DSP și ISU și alte locații ce dispun de condiții bune de cazare (au toate utilitățile – apă rece/caldă, încălzire iluminat) și în care ar putea fi amenajate centre de carantină.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit Direcției de Sănătate, până în prezent, în județul Vâlcea, nu au fost înregistrate cazuri care să necesite intrarea în carantină în astfel de centre.

Persoanele care vin din China continentală sau din localitățile italiene din regiunile Lombardia și Veneto: Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano vor ajunge în spațiile pentru monitorizare medicală timp de 14 zile, informează Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Politica