luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ludovic Orban depune la Parlament programul de guvernare şi lista guvernului

Premierul nominalizat Ludovic Orban depune luni la Parlament programul de guvernare actualizat şi lista guvernului, pentru a începe procedura de învestire a Executivului.

Orban a afirmat că guvernul a pregătit actualizarea programului de guvernare, iar din punctul său de vedere, trebuie propuşi aceiaşi miniştri, dar decizia aparţine conducerii PNL, care are programată o şedinţă luni, la ora 10:00, scrie news.ro

„În cursul zilei de mâine (luni – n.r.) vom prezenta programul de guvernare şi lista guvernului”, a afirmat Ludovic Orban duminică seară, într-o emisiune la B1 Tv.”În ceea ce mă priveşte, sunt mulţumit de activitatea miniştrilor” a mai spus Orban. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

El precizează însă că singura soluţie pentru a asigura o bună guvernare României este ca românii să-şi aleagă din nou un Parlament reprezentativ, care să fi o oglindă fidelă a opţiunilor actuale ale populaţiei.

Premierul a explicat duminică seară, la B1 Tv, că potrivit regulamentului Camerelor Parlamentului, termenul maxim în care trebuie convocate plenul reunit al Parlamentului pentru votul de învestitură  a Guverului este de cel mult 15 zile din momentul în care premierul desemnat depune lista guvernului şi programul de guvernare. În acest context, Orban spune că PSD s-ar face „de râs” dacă ar continua să blocheze activitatea în Parlament şi ar pierde foarte mut din punct de vedere electoral.

„Au două variante: anticipatele, sau să învestească guvernul. Vă daţi seama ce ar fi (…) ca Guvernul să fie învestit de voturile PSD? Se ajunge într-o situaţie absolut ridicolă pentru ei, adică ei nu mai pot să facă opoziţie! Se ajunge într-o situaţie absolut ridicolă.  Povestea asta cu boicotul nu ţine, nu poţi să ţii Parlamentul blocat! O să vină lumea să-i ia pe sus. Cum să stea în Parlament şi să se cramponeze de mandatele lor de parlamentari? România e în continuare pe mâini bune. Guvernul îşi face treaba, rezolvă problemele curente”, a dat asigurări Ludovic Orban.

El a explicat că parlamentarii PNL vor merge în Parlament la învestire, vor sta în scaune dar nu vor vota.

Politica