sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rețeta zilei: Musaca de legume cu sos de roșii și parmezan

Musacaua este prezentă în special în bucătăria ţărilor din Balcani şi Orientul Îndepărtat.

Denumirea preparatului vine din arabă şi înseamnă „servit rece“.

Ingrediente:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • 800g vinete
  • 3-4 felii de şuncă
  • 250g brânză mozzarella
  • 100g parmezan ras
  • 500ml piure de tomate
  • 1/2 ceapă
  • 1/2 tulpină de ţelină
  • 1 morcov
  • sare
  • zahăr
  • ulei

Mod de preparare: Tăiaţi vinetele felii, săraţi fiecare felie şi puneţi la scurs într-o strecurătoare. Prăjiţi vinetele în ulei şi lăsaţi-le să se răcească. Între timp pregătiţi sosul de rosii. Se taie ceapa, morcovul şi ţelina. Într-o tigaie adăugaţi ulei şi gătiţi legumele 10 minute.

Adăugaţi piureul de roşii, zahăr şi puţină apă. Fierbeţi sosul 10-15 minute. Tăiaţi mozzarella bucăţi.

Într-o tavă termorezistentă adăugaţi puţin ulei şi ungeţi bine tava. Turnaţi o parte de sos, un strat de vinete, apoi din nou sos, felii de şuncă, mozzarella şi parmezan.Repetati procesul.

Gătiţi la 200C pentru aproximativ 30 de minute.

Serviţi preparatul cald.

Sursă: restaurantedelux.ro



Politica