sâmbătă, mai 25, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Mehedinți: Urlete de sirene au simulat iar fenomene periculoase

Un nou exerciţiu „Miercurea alarmelor”, desfăşurat în scopul testării şi verificării sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, a avut loc ieri, 5 februarie, şi în judeţul Mehedinţi.

Prin desfăşurarea acestui exerciţiu se urmăreşte verificarea mijloacelor de alarmare, îmbunătăţirea timpului de răspuns din partea autorităţilor publice locale şi, nu în ultimul rând, pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare. Semnalul auzit a fost „ALARMĂ LA DEZASTRE” compus din 5 sunete, a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

Într-o situaţie reală, semnalul este folosit pentru a alarma populaţia despre iminenţa producerii unor calamităţi cu impact major asupra comunităţilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Scenariul jucat a presupus manifestarea unor fenomene meteorologice periculoase imediate, ca urmare a unor AVERTIZĂRI HIDRO-METEOROLOGICE COD ROŞU de ninsori şi precipitaţii mixte, însoţite de manifestări ale vântului cu aspect de vijelie şi depuneri de polei.

„Într-o situaţie reală, cetăţenii trebuie să întrerupă orice activitate desfăşurată în aer liber şi să se adăpostească în spaţii închise care să le asigure protecţia. Totodată, aceştia trebuie să evite deplasările, să urmărească şi să respecte mesajele transmise de autorităţi pe posturile de radio şi televiziune.

Asigurăm opinia publică asupra necesităţii şi utilităţii derulării permanente a acestor antrenamente lunare”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Mehedinți.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica