marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM Râmnicu Vâlcea, ca și calificată în sferturile Ligii Campionilor

Echipa de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat al doilea meci din grupa principală de Liga Campionilor, în Suedia, la Savehof, scor 23-17, și este 90% calificată în sferturile competiției. Chiar dacă a plecat cu 0 puncte în grupa principală, campioana României a rezolvat, în mare parte, calificarea.

Echipa lui Florentin Pera nu a stat la discuții cu campioana Suediei și și-a consolidat locul al patrulea. Vâlcencele au bifat cea de-a șasea victorie consecutivă în toate competițiile, iar antrenorul echipei s-a arătat foarte mulțumit de prestația elevelor sale.

„Sunt foarte mulțumit de prestația echipei mele. Am făcut un joc foarte bun în faza de apărare, am arătat din nou atitudine de învingători. În ofensivă am fost pragmatici în prima repriză și ne-am desprins la o diferență liniștitoare. În partea a doua am avut posibilitatea să dau șansă tuturor jucătoarelor să evolueze. Ne apropiem de calificare, dar nu vom fi liniștiți decât atunci când matematic vom fi în sferturi”, a spus antrenorul Florentin Pera. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Portarul echipei, Marta Batinovici, a fost foarte bucuroasă după ce SCM a obținut încă o victorie în Ligă și și-a lăutat colegele din apărare.

„Mă bucur enorm pentru că echipa joacă foarte bine. Arată constanță și avem multă încredere în noi. Apărarea din fața mea a fost fenomenală. E mult mai ușor pentru un portar când are o asemenea defensivă în față. Important e că avem deja două victorii și ne putem gândi la calificarea în sferturi”, a declarat Marta Batinovici.

SCM va juca în etapa a treia cu Gyor. Campioana Ungariei și a Europei este o rivală a handbalului vâlcean, ținând cont de duelurile tari pe care le-a avut cu fosta echipă a orașului, Oltchim.

„E un meci pe care îl așteaptă toată lumea. Probabil că se va crea o emulație fantastică în jurul acestui meci. Ne dorim să arătăm tot ce putem, să ne luptăm de la egal la egal cu cea mai bună echipă din lume. Cu fanii noștri în spate, nu ne temem de Gyor!”, a mai declarat antrenorul Florentin Pera. 

Clasamentul Grupei B:

1. Gyor Audi ETO – 11 puncte

2. Brest Bretagne – 11 puncte

3. Buducnost – 6 puncte

4. SCM Rm. Vâlcea – puncte

5. Savehof IK – 2 puncte

6. Krim Ljubljana – 2 puncte

Politica