joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Isărescu, primul oficial care spune că anul agricol 2019 a fost slab

Mugur Isărescu, guvernatorul băncii naționale, a declarat miercuri, după ședința de politică monetară, în contextul în care a prezentat evoluțiile economice din a doua parte a anului anterior, că anul agricol 2019 a fost „nefavorabil”, Isărescu fiind primul oficial cu o astfel de afirmație, potrivit Mediafax.

„Creșterea economică a continuat să decelereze în trimestrul III 2019, dinamica sa anuală reducându-se la 3 la sută, de la 4,4 la sută în trimestrul anterior. Pe partea cererii, contribuția consumului gospodăriilor populației a rămas semnificativă, însă s-a redus vizibil, până la 3 puncte procentuale, în contextul unui an agricol nefavorabil, fiind depășită substanțial de cea a formării brute de capital fix, 5,9 puncte procentuale”.

Isărescu este primul oficial al statului care recunoaște că anul agricol 2019 a fost unul slab, în contextul în care la bilanțul de predare a mandatului, fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a oferit doar estimări de producție, iar Ministerul a evitat să ofere date oficiale privind producția.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministerul Agriculturii a refuzat anterior să ofere date oficiale privind producțiile anului agricol în 2019 la solicitarea Mediafax și în schimb a oferit tot estimări.

Politica