luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grefierii din Vâlcea modifică forma de protest

Grefierii din Vâlcea au anunțat că vor modifica forma de protest, în sensul că, începând cu data de 06.01.2020, după 30 de minute de la începerea ședințelor de judecată, acestea vor fi suspendate pe o perioadă de 15 minute, după care vor fi reluate. Decizia a fost luată la ședința Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Vâlcea.

Totul a început în data de 18 decembrie 2019, atunci când grefierii din Vâlcea au blocat activitatea instanțelor, ieșind să protesteze împotriva eliminării pensiilor de serviciu. Astfel, arhivele și registraturile au fost închise, iar ședințele de judecată suspendate.

Prin protestul de astăzi ne manifestăm poziția față de eliminarea pensiilor de serviciu. Abrogarea pensiei de serviciu, în cazul nostru, vine cu păstrarea incompatibilităților și interdicțiilor. Prin profesia noastră, acesta este singurul venit. Nu putem presta altă activitate care să ne suplimenteze veniturile, să aducem contribuții mai mari la sistemul de pensii, din cauza existenței sistemului de interdicții și incompatibilități”, spunea, la acea vreme, Petre Caterina Pompilia, grefier în cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica