joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pițurcă, zar de fugă!

Managerul CSU i-a lăsat pe fani cu ochii în soare după ce le-a promis titlul în Bănie după aproape 30 de ani.

Din septembrie, de la instalare, Victor Pițurcă a vorbit doar de titlu, punând capăt strategiei de comunicare a lui Rotaru, cu laitmotivele „bătălia pentru Europa” și „bătălia pentru podium”, scopuri mici pentru oltenii mândri, croiți pe calapodul lui Piți, care nu acceptă „locul 2, 3 sau 4 sau să cresc jucători”.

De la promisiune la faptă a fost însă cale lungă. Jocul a scârțâit din toate încheieturile, fapt vizibil prin rezultate oscilante: victorii clare cu Dinamo ori Viitorul, eșecuri pe bandă cu FCSB-ul lui Becali. Așa că din decembrie încoace, Pițurcă a profitat de orice ieșire media pentru a cere „jucători valoroși cu care să mă bat la titlu”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Drept urmare, managerul s-a apucat să întocmească liste cu jucătorii pe care-i dorește: doi fundași centrali, un mijlocaș și un atacant. În vreme ce Piți făcea vizionări de jucători, clubul susținea, prin președintele Cârțu, că „s-a cheltuit deja prea mult în vară”. Ruptura dintre administrativ și tehnic devenind evidentă.

Urmare, cu o zi înainte de reuniunea echipei, clubul a postat un comunicat prin care își asumă, precizând punctul de vedere al antrenorului, despărțirea de Pițurcă: „Clubul Universitatea Craiova și antrenorul principal au hotărât de comun acord rezilierea contractului la cererea domnului Victor Pițurcă. Această cerere a fost fundamentată de domnia sa prin prisma faptului că dorința de a câștiga campionatul nu a fost susținută de către club. Îi dorim mult succes!”

Fapt precizat și de Pițurcă într-un interviu acordat gsp.ro: „Am realizat că nu mă pot bate cu celelalte candidate la titlu și, repet pentru a o suta oară, eu nu stau să mă bată pe mine Gigi Becali fiindcă nu am la dispoziție lotul pe care mi-l doresc eu. Doream doi fundași centrali, un mijlocaș, un atacant. Dacă am fi reușit să facem aceste achiziții, atunci cred că, mai ales că își revenea și Koljic, Universitatea era o echipă importantă în lupta pentru titlul de campioană. Dar nu s-a făcut nimic, nu s-a mișcat deloc pe piața transferurilor și atunci eu am luat-o pe drumul meu!”  

Politica