vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Naționala de handbal a României a părăsit Campionatul Mondial în genunchi

Echipa națională de handbal feminin a ratat calificarea în fazele superioare ale Campionatului Mondial din Japonia, dar s-a făcut și de râs în ultimele două jocuri disputate la turneul final. Tricolorele au fost surclasate de adversare și nu au arătat, în nici măcar o clipă, că sunt o echipă ce poate exploda în orice moment.

România a pierdut în fața Suediei, în penultimul meci din grupele principale de la Campionatul Mondial de Handbal din Japonia, scor 34-22. După acea partidă, antrenorul româncelor a dat vina pe oboseală și le-a felicitat pe adversare.

„Vreau să felicit echipa Suediei, este țara mea natală, a făcut un meci foarte bun, a muncit 60 de minute și nu ne-a dat șanse astăzi. Avem foarte multe jucătoare obosite, am făcut multe greșeli, a fost un meci ușor pentru ele. Denisa, care este acum lângă mine, a început foarte bine, dar a fost foarte multă presiune pe umerii ei. Trebuie să mergem acasă, să ne vindecăm rănile și să facem un meci foarte bun mâine, cu Japonia. Vă mulțumesc”, a spus Ryde la conferința de presă de după meci.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cristina Neagu a fost și ea dezamăgită de rezultatul slab cu Suedia și a spus că își dorește să-și pună mai mult în valoare coechipierele.

Am acumulat atâta experiență încât pot să fac anumite lucruri pe teren și fără prea multă pregătire. Cred că cel mai important lucru pe care vreau să-l fac la acest Campionat Mondial este să-mi pun în valoare și mai mult colegele. Vreau să le fac pe ele să fie mult mai bune. Chiar dacă eu nu pot să fiu la cel mai înalt nivel, ele pot fi și asta o să fac pentru ele”, a spus Cristina Neagu, la finalul jocului, conform Sportsnet Group.

Ce a urmat pentru România a fost și mai rău. Inevitabilul s-a produs, iar tricolorele au terminat ultima în grupa principală 2 la Campionatul Mondial, după o ruşine istorică. Fără Neagu, româncele nu au avut nici cea mai mică șansă în fața țării gazdă, Japonia, formație ce s-a impus cu scorul de 37-20.

Gheorghe Tadici (67 de ani), antrenorul celor de la HC Zalău, s-a arătat extreme de dezamăgit de prestația tricoloarelor.

Cred că mă simt la fel cum se simt toți oamenii implicați în handbal. Toți cei care încearcă să producă handbal de mai mulți ani, în cazul meu, de peste 40 de ani. Niciodată nu am fost la fel de mâhnit după o competiție, nici după cea din 2001. Atunci știam și aveam speranța că putem renaște, așa cum s-a și întâmplat. Sunt multe lucruri de dezbătut, cred că sunteți de acord. Nu mai putem să mai fim catalogați cu atacuri dure când spui niște realități. Probabil va fi implicat și Consiliul de Administrație. Să-și facă datoria și să facă o analiza vizavi de performanțele handabalului românesc. E vorba de o demisie în bloc, în principal a celor care nu au avut timp să se uite ce se întâmplă și s-au ascuns după deget. Nu este treaba noastră. Direcția în care ne îndreptăm nu este corectă, nu este bună. Trebuie să strângem rândurile și să vedem ce se întâmplă în jurul acestor echipe naționale, a spus Tadici, la emisiunea „Săptămâna de handbal”.

România nu a strâns nici măcar un punct în grupa principală de la Campionatul Mondial din Japonia. Elevele lui Ryde au înregistrat 3 eșecuri, toate la scor: 18-27 cu Rusia22-34 cu Suedia și 20-37 cu Japonia.

 

 

Politica