vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Conducerea Filarmonicii Oltenia a greșit salariile angajaților

Conducerea Filarmonicii Oltenia din Craiova a cerut și primit de la Primărie o suplimentare bugetară de 386 mii lei pentru a acoperi cheltuielile cu salariile angajaților în aceasta lună. Aceasta, după ce a greșit calculele.

Filarmonica primește cei 386 mii lei solicitați în urma unei hotărâri aprobate joi în ședința Consiliului Local Municipal.
Consilierul local (PNL) Adriana Ungureanu a cerut explicații pentru această solicitare, dar și cu privire la alte cheltuieli precum și la încasări ale Filarmonicii.
„Nu suntem de acord cu rectificarea propusă de Filarmonica Craiova deoarece, după cum știți bine, are un buget de 128 de miliarde lei vechi și cu toate acestea, pentru 154 de angajați, nu îi ajung acești bani. Acest 386 mii lei pentru plata salariilor în luna noiembrie, deci nu le ajung banii nici pe decembrie chiar dacă se plătesc în ianuarie, să ne spună și nouă câți bani au încasat de la București, deoarece corul în 20 și 21 octombrie a participat la un concert cu sala plină, în iulie au fost la concertul Vâlcea Simfonic și la Carmina Burana, să ne spună cât au încasat pe aceste concerte. La Ploiești, iar așa, a fost în concert corul și nu au fost trecuți nici măcar pe afiș. Și vreau să ne spună, în scris,  pentru ce plătește cei 11 mii prevăzuți pentru alocații chirii. Cui plătesc chirii de 11 mii lei?”, a menționat Adriana Ungureanu.
Și Dumitru Mănescu, consilier local (ALDE), a criticat solicitarea celor de la Filarmonică: „Când văd rectificări pentru plata salariilor în unitățile din subordine ca urmare unor erori de calcul realizate de instituție mă minunez”.
Viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, le-a explicat celor doi: „Dumneavoastră aveți perfectă dreptate, dar haideți să tratăm cu maximă seriozitate această situație. Probabil că dumneavoastră ați observat că a fost o eroare din partea managementului de la Filarmonică, dar nu putem lăsa acei salariați fără salarii. Acesta este motivul pentru care noi ne-am aplecat cu mare interes asupra speței”. El a cerut lămuriri de la contabila instituției de cultură.
Reprezentanta Filarmonicii a dat vina pe controale și interpelări.
„A fost o eroare de calcul survenită mai mult din cauza faptului că eram împărțiți pe mai multe componente. Aveam două controale în acel moment și vreo patru interpelări și deși nu este o scuză, toți suntem oameni și uneori nu te poți împărți în patru feluri ca să poți să fii bun pe toate”, a afirmat Olga Costescu, contabila Filarmonicii Oltenia din Craiova.

Politica