sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Orban, desemnat premier

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat in urma cu cateva minute ca l-a desemnat ca viitor premier pe Ludovic Orban, presedintele PNL, „cel mai mare partid din opozitie, principalul promotor al motiunii de cenzura”.

„Acum putine zile, a trecut motiunea si a cazut guvernul PSD-ist si e foarte bine asa pentru ca PSD, din 2017 incoace, a avut trei guverne care au daunat grav. PSD a inhibat dezvoltarea tarii si ne-a tinut pe loc. Acest lucru a fost pana la urma constatat de toate partidele de opozitie. Motiunea a fost un real succes pentru opozitie. Dupa consultari, am tras concluzia ca se contureaza un guvern in jurul PNL-ului”, a spus Iohannis.

„Fiecare zi in plus cu acest guvern esuat e o zi pierduta pentru Romania”, a mai spus Iohannis.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am decis sa desemnez urmatorul premier al Romaniei in persoana presedintelui PNL, Ludovic Orban. Asa e democratic corect, asa se va intampla”, a spus Iohannis.

„Multe lucruri astept de la guvernul Orban si sunt convins ca se vor stradui sa puna pe picioare o guvernare de succes. Situatia nu va fi simpla si va fi destul de greu de negociat proiecte legislative complicate. Am toata increderea ca Guvernul Orban se va ocupa la modul cel mai serios de toate aceste chestiuni”, a adaugat președintele.

„Va multumesc pentru increderea acordata. Sunt onorat sa-mi asum aceasta responsabilitate in numele PNL si garantez ca voi pune toata experienta in slujba servirii interesului public. In acest moment, romanii se uita cu speranta. Vom da romanilor ceea ce asteapta de la noi: cinste, competenta, integritate. Principalele prioritati ale Guvernului sunt: refacerea echilibrelor macro economice si corectarea masurilor economice care au lovit mediul de afaceri, simplificarea administrativa. Orice zi in intarzierea investirii acestui guvern inseamna mentinerea in functie a guvernului Dancila”, a spus Ludovic Orban.

Reamintim că nou premier are termen 10 zile pentru a merge cu lista Guvernului în Parlament.

Articolul precedent
Articolul următor

Politica