Reguli mai dure pentru cununiile de la Poarta Sărutului

Reguli mai dure pentru cununiile de la Poarta Sărutului

Autoritățile locale vor să stabilească un regulament care trebuie respectat de către cei care vor să se căsătorească lângă operele lui Constantin Brâncuși. Măsura se va lua după ce în weekend-ul trecut a fost organizată o cununie la Poarta Sărutului  la care au fost aduse scaune, covor roșu și anumite elemente de decor, scrie igj.ro

„În fiecare weekend sunt căsători la Poarta Sărutului. Eu nu înțeleg de ce vor să se mai căsătorească la Poarta Sărutului dacă vin cu tot felul de decoruri ca să nu se mai vadă opera. De ce mai fac acolo? Situația ne obligă să fim mai duri și să luăm anumite decizii. Trebuie ca regulamentul să fie modificat“, a spus Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Noile reguli care vor fi stabilite vor încerca să împiedice organizarea de evenimente care să pună într-o lumină nefavorabilă opera lui Brâncuși.

„Este un monument închinat eroilor și are un fond funerar. La Poarta Sărutului nu este un sărut al iubirii. Este un sărut de adio, atunci când soldatul pleacă pe front. Este una dintre interpretări. Dacă aduci un moment fericit lângă opera lui Brâncuși este una, dar să aduci kitsch-ul lângă operă este altceva“, a mai spus Adrian Tudor.