joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

10.000 de jandarmi ar putea fi transferaţi la Poliţia Română

Sindicatele poliţiştilor propun ca deficitul de personal să fie amortizat prin transferarea unui număr mare de jandarmi la Poliţia Română. În multe comune din România, programul instituţiei începe la ora 8.00 şi se termină la 16.00.

Reprezentanţii Sindicatului Naţiona la Poliţiştilor susţin că jandarmii ar trebui să ajungă în primul rând la posturile de poliţie din mediul rural pentru a-i ajuta pe agenţi să facă faţă deficitului de personal, scrie digi24.

În acest moment, la cele mai multe posture de poliţie de la sate programul începe la ora 8.00 şi se încheie la 16.00. „Dacă vorbim despre mediul rural avem un deficit de pest 10.00 de oameni. Jandarmii sunt specialişti in ordine publică, în mediul rural avem ordine publică, ei dorind să vină către poliţie putem sa facem acest transfer”, a declarat Dumitru Coarnă, lider de sindicat SNPPC.
Surse din Ministerul de Interne susţin că o astfel de măsură ar face ca Jandarmeria să piardă aproape jumătate din personal, ceea ce ar face imposibilă desfăşurarea misiunilor proprii.

Politica