luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă un drum județean, în reabilitare

Drumul județean 564 intră în reabilitare. Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a drumului, pe un tronson de 5,7 kilometri.
Este vorba despre o investiție a Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, în valoare de 2,7 milioane lei, iar traseul ce va fi reabilitat pornește de la intrarea în comuna Dănceu dinspre comuna Pătulele, traversează satul Dănceu, până în centrul satului Jiana, la sediul primăriei comunei (la intersecția cu DJ 606, reabilitat tot de Consiliul Județean), spun reprezentanții administrației mehedințene.
„Este o lucrare importantă atât pentru Consiliul Județean, cât și pentru locuitorii celor două sate, pentru că de-a lungul timpului, platforma rutieră se degradase și avea neapărat nevoie de intervenții. La semnarea contractului a asistat domnul primar din Jiana, Stelian Stăncioiu, dumnealui fiind cel care în urma discuțiilor cu oamenii, mi-a adus în atenție starea acestui drum.
Astfel, dacă vremea va permite, primul strat de asfalt va fi turnat până la sfârșitul anului, iar dacă nu, oricum, în primăvară, drumul va fi complet reabilitat”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
Contractul cu firma care a câștigat licitația a fost încheiat pe o perioadă de șapte luni, primele trei luni fiind necesare întocmirii proiectului tehnic și obținerii avizelor, urmând ca apoi să se treacă la execuția lucrărilor, explică reprezentanții CJ Mehedinți, adăugând că, pe lângă lucrările de reabilitare a platformei carosabile, se vor reabilita rigolele, parcările și se va reface sistemul de semnalizare a drumului, astfel încât circulația să se desfășoare în condiții de siguranță.

Politica