sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pițurcă reface echipa din temelii: două mutări pe ultima sută de metri!

După repatrierea lui Andrei Ivan, managerul general al CSU Craiova a întărit și compartimentul defensiv.

Apărarea e compartimentul care scârțâie la formația olteană, în viziunea lui Pițurcă. O demonstrează ultimele două transferuri perfectate de noul conducător al grupării de pe Jiu. Clubul craiovean a anunțat că a perfectat transferul lui Uros Cosic, 26 de ani, cu o jumătate de oră înainte de închiderea perioadei de mercato în România. Adică, aseară la 11 și jumătate au fost parafate actele. Sârbul Cosic vine de la AEK Atena, echipa care a eliminat CSU din Europa și a semnat pe 3 ani cu opțiune de prelungire pe încă un sezon cu echipa olteană.

A bifat 4 meciuri în Europa cu AEK Atena, toate pierdute, după cum urmează: AEK Atena – Ajax, scor 0-3. A fost folosit pe postul de fundaș dreapta, pe toată durata partidei.
AEK Atena – Benfica, scor 2-3. A evoluat ca fundaș central-stânga, timp de 22 de minute, fiind introdus pe finalul meciului. 6 minute mai târziu, AEK a primit golul ce i-a adus și înfrângerea.
Bayern – AEK Atena, scor 2-0. A evoluat pe postul de fundaș central dreapta, în sistemul de joc 3-5-2. A terminat meciul în teren și a primit un cartonaș galben.
Benfica – AEK Atena, scor 1-0. A evoluat ca și închizător, într-un sistem 4-1-4-1 și a fost integralist.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oltenii au prezentat astfel mutarea: „Cu 30 de minute înainte să se închidă perioada de transferuri, Uroš Ćosić a semnat cu Universitatea Craiova un contract valabil pe 3 ani, cu opțiune de prelungire pe încă un an și este noul nostru fundaș central. Campion al Greciei cu AEK Atena, a înfruntat sezonul trecut în UEFA Champions League formații precum Bayern Munchen, Ajax Amsterdam și Benfica Lisabona. Bine ai venit în familia Științei, Uroš și mult succes în tricoul alb-albastru!”

La începutul săptămânii, oltenii au plătit 45.000 euro celor de la Hermannstadt pentru Alexandru Mățel, 29 de ani, și i-au pus pe masă jucătorului un contract pe un an, cu opțiune de prelungire pe încă doi. Mățel are 17 selecții la naționala României, cu care a participat la turneul final din 2016, fiind integralist în meciul cu Albania. Are în palmares o Cupă și o Supercupă a României, cucerite cu Astra Giurgiu în 2014. El se va bate pentru postul de titular cu Ivan Martic.

De la anunțarea înscăunării lui Pițurcă, formația olteană a făcut trei mutări în mercato: Andrei Ivan, Alex Mățel și Uros Cosic.

Politica