duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pițurcă a pus fotbaliști cu nume grele pe lista de achiziții

Victor Pițurcă a anunțat din start că obiectivul lui la Craiova este câștigarea campionatului și, eventual, accederea în grupele Ligii Campionilor. Noul manager al trupei din Bănie vrea să acționeze în cauză și să-și facă echipă de titlu. Fostul selecționer și-a făcut deja o listă cu fotbaliști pe care vrea să-i transfere în curtea CSU. Pe majoritatea dintre ei i-a antrenat, dar sunt și greu de adus pentru că evoluează în campionate puternice sau pe salarii mari.
Potrivit digisport.ro, lista începe cu fostul portar al celor de la FCU Craiova și Astra, Silviu Lung. În momentul de față, fotbalistul evoluează în Turcia, la Kayserispor și are o cotă de 1,2 milioane de euro. În același timp, la Craiova l-ar aștepta o concurență mare. Mirko Piglaicelli va rămâne la echipă, iar italianul a intrat deja în inimile suporterilor prin temperamentul vulcanic, jocul foarte bun de picior, dar și prin paradele pe care le-a reușit.
Încă un fotbalist important care se află pe listă este Valerică Găman, fundaș pe care Pițurcă la antrenat și la FCU Craiova și pe care l-a apreciat foarte mult. CSU este, de ani buni, în căutarea unui cuplu de fundași centrali care să-i asigure apărarea, dar nici până în prezent nu s-a găsit varianta ideală. Dacă Găman nu va putea fi adus, Pițurcă are și variante de rezervă: Dragoș Grigore, Cosmin Moți sau Paul Papp sunt ceilalți apărători doriți de manager, notează sursa citată.
Nici mijlocul terenului nu este neglijat de Pițurcă. Acesta are în vedere transferul unor fotbaliști de națională. Se pare că ținta principală ar fi Alexandru Maxim, dar există și o altă variantă: Eric Bicfalvi.
Pentru benzi, oltenii au pe listă doi fotbaliști cu trecut bucureștean: Alex Chipciu și Gicu Grozav. Primul a fost lansat în fotbalul mare de Steaua, iar cel de-al doilea este perceput drept dinamovist.
Victor Pițurcă are mână liberă să-și facă echipă. Managerul general al CSU Craiova și-a făcut și un contract beton. 1,5 milioane de euro ar primi acesta în cazul în care Rotaru l-ar demite.

Politica