duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 2.700.000 de lei pentru proiectul „Îmbătrânirea activă o șansă pentru o viață demnă”

Vineri, 12 iulie, la centrul Multifuncțional din Craiova, a avut loc lansarea proiectului „Îmbătrânirea activă o șansă pentru o viață demnă”.

La eveniment au participat managerul proiectului, Ioana Stoian – Direcția de Asistență Socială Craiova, Stelian Bărăgan, viceprimarul Craiovei, Sorin Manda, administratorul public al orașului, Ileana Medeleț, directorul executiv adjunct – Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Marius Simcelescu, directorul executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Dolj, Laura Zorilă – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj, Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada și Marian Trifan, președintele Asociației Pensionarilor Civili „Mihai Viteazul”.

Zeci de vârstnici au fost martori la lansarea proiectului care are drept obiective facilitarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și reducerea numărului de persoane vârstnice vulnerabile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Sunt mândru că pornim la drum într-un proiect important. Pentru Municipiul Craiova. Activitățile care vor fi desfășurate sunt desul de greoaie și trebuie să dăm dovadă că suntem profesioniști”, a spus viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan.

Administratorul public al Craiovei a dezvăluit și locul unde se va desfășura proiectul, dar a anunțat și planurile municipalității, după ce proiectul demarat cu sprijinul fondurilor europene se va încheia.

„Au fost eforturi foarte mari parcurse, până să ajungem aici. Este un proiect frumos, unul de care seniorii Craiovei se vor bucura. Am găsit și spațiul unde se va desfășura acest proiect, anume Fostul cămin cultural din Popoveni. Este o zonă foarte liniștită, pentru ca grupul țintă să se poată bucura de proiect. Avem încredere în ceea ce se întâmplă la Direcția de Asistență Socială. Suntem convinși că va prinde acest proiect și vă asigur că odată ce se va termina acest proiect pe fonduri europene, municipalitatea și-a luat angajamentul să-l întrețină din bani publici”, a spus Sorin Manda.

Proiectul are în vedere înființarea de servicii sociale integrate, pentru 179 de persoane vârstnice aflate în situații de dependență sau în risc de excluziune socială. Principala zonă vizată este Municipiul Craiova.

Depunerea dosarelor de înscriere se va face conform calendarului de selecție. În timpul procesului de identificare și selectare a membrilor grupurilor țintă care vor beneficia de serviciile proiectului, se vor folosi criterii de selectare unitare, echilibrate, non-discriminatorii și care vor asigura accesul egal al tuturor persoanelor interesate.

Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni: în perioada 24.05.2019 – 23.04.2022.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 2.770.070,50 lei, din care: 2.714.669,09 lei este suma nerambursabilă din Fondul Social European. Suma de 55.401,41 reprezintă cofinanțarea eligibilă a beneficiarului.

Politica