joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Judecătorii decid azi dacă Sorina rămâne în ţară

Magistraţii Judecătoriei Slatina ar urma să decidă, astăzi, dacă Sorina, fetiţa de 8 ani, luată cu forţa din casa asistentului maternal, din Baia de Aramă, pentru a fi dată familiei de craioveni care trăieşte în SUA şi care a adoptat-o, rămâne în ţară. Procurorul general al României a cerut ordonanţă preşedinţială prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, până la finalizarea cercetărilor în cazul adopţiei fetei.

Dosarul a ajuns la magistraţii slătineni, după ce cei ai Tribunalului Olt, unde cazul fusese strămutat prin decizie a Curţii de Apel Craiova, şi-au declinat competenţa.

Iniţial, procurorul general a trimis solicitarea la Tribunalul Mehedinţi. Magistraţii de aici şi-au declinat competenţa către Judecătoria Drobeta Turnu Severin. Familia adoptivă a fetiţei a solicitat strămutarea dosarului din Mehedinţi, de teama unui scandal, iar Curtea de Apel Craiova l-a trimis la Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot instanţa craioveană a respins o solicitare a procurorului general privind suspendarea dopţiei Sorinei, precum şi cererea de revizuire a adopţiei.

Sorina a fost luată cu mascaţii, la sfârșitul lunii trecute, din casa din Baia de Aramă în care locuia. Scenele, filmate de familie, sunt greu de privit. Adulţi care ţipă, adulţi care trag de fata de 8 ani, copii speriaţi. Sorina se zbate în mânile procurorului Maria Piţurcă, de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, care a mers la faţa locului pentru a o lua pe fată şi a o preda familiei care a adoptat-o. Fata este târâtă până la o maşină în care este băgată cu forţa. Procurorul Maria Pițurcă a susținut că a acţionat legal şi că a încercat să nu o bruscheze.

Inspecția Judiciară a anunțat, pe 2 iulie, că a început cercetarea disciplinară față de procurorul Maria Pițurcă, pentru manifestări ce dăunează prestigiului justiției, și a cerut suspendarea sa din funcție până la finalizarea anchetei.

Numai că Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, la finele săptămânii trecute, ca Maria Piţurcă să rămână în funcţie.

 

 

 

Politica