Conecteaza-te cu noi

Politică

Dăncilă se luptă cu Firea în sondaje, pentru Cotroceni

Publicat

pe

Potrivit sondajului intern comandat de PSD, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu şi Mihai Fifor au obţinut procente cât marja de eroare (3%). Eugen Teodorovici abia a atins 5%, în timp ce Viorica Dăncilă se situează între 9-11%, susţin surse din conducerea PSD pentru Adevărul.
Gabriela Firea a fost măsurată doar la capitolul încredere, nu ca prezidenţiabil, însă va fi marele contracandidat pentru Dăncilă.

Însă, surpriza sondajului e că prezidenţiabilul PSD, oricare ar fi el, nu prinde turul doi.

Pe lângă sondajul dedicat exclusiv candidaţilor la Cotroceni, PSD a mai testat, într-un alt sondaj, încrederea în personalităţile partidului. Potrivit surselor citate, Gabriela Firea conduce în clasamentul încrederii cu un procent de peste 30%, fiind urmată de Viorică Dăncilă, care atinge 20%, scorul partidului.

Potrivit sondajului PSD, Klaus Iohannis pleacă favorit pentru un nou mandat, iar în turul doi s-ar bate cu candidatul USR-PLUS. „Diferenţa dintre Iohannis şi Barna sau Cioloş variază între 7 şi 12 procente”, susţin sursele citate.

Preşedintele Klaus Iohannis ar lua un scor confortabil: 41%, fiind urmat de Călin Popescu Tăriceanu cu 21%, Laura Codruţa Kovesi cu 11%, Dan Barna cu 9%, Eugen Teodorovici (dacă ar fi el candidatul PSD) cu 5%, Corina Creţu cu 4% şi Kelemen Hunor cu 2%, arată ultimul sondaj CURS, una dintre casele de sondare cu care lucrează PSD.

Continue Reading