miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANSVSA. Piept de pui cu Salmonella, în magazinele din țară

În perioada 3-21 iunie 2019, inspectorii ANSVSA au efectuat controale la nivel naţional, pe întreg lanţul alimentar în domeniul producţiei cărnii de pasăre. Verificările au scos la iveală 9.305 kilograme de piept de pui cu os contaminat cu Salmonella enteritidis.

Potrivit inspectorilor în Sănătate Publică, au fost controlate 340 de obiective, respectiv 184 exploataţii comerciale de pui de carne, 8 exploataţii comerciale de curcani la îngrăşat, 48 unităţi de abatorizare şi tranşare a cărnii de pasăre, 87 unităţi autorizate pentru producerea cărnii tocate, a cărnii preparate şi a cărnii separate mecanic de pasăre, 13 centre de sacrificare a păsărilor la nivelul fermelor.

Au fost acordate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 109.200 de lei şi au fost emise 2 ordonanţe de suspendare a activităţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, inspectorii sanitar – veterinari au sechestrat la nivelul unor unităţi de abatorizare şi tranşare a cărnii de pasăre 9.305 kg de piept de pui cu os congelat, cu origine România, contaminat cu Salmonella enteritidis, precum şi o cantitate de 28 de kg de carne de pasăre, a cărei trasabilitate nu a putut fi demonstrată. Întreaga cantitate de carne a fost dirijată către unităţile de neutralizare.

Reprezentanții ANSVSA amintesc cetățenilor că au la dispoziție un număr de telefon, 0800 826 787, care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.

Politica