sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Merita sa inveti sa joci poker?

Regulile de poker sunt destul de usor de invatat, asa ca n-ai nicio scuza sa nu participi la turneul saptamanal organizat de un prieten sau de un coleg de munca. Ba chiar poti sa le faci o surpriza si sa-ti creezi un cont online, sa te lupti cu jucatori din toate colturile lumii. ABC-ul pokerului este usor de deslusit, treburile complicandu-se mai incolo, in cazul in care te decizi sa-ti imbunatatesti semnificativ jocul. Insa pana acolo, bucuria debutului intr-un domeniu in care nu ai nicio experienta este de nepretuit. Asta daca nu pui presiune asupra ta si a rezultatelor obtinute.

Sa spunem ca ti-ai fixat sa raspunzi afirmativ acestei provocari. Care este primul pas? Ei bine, intocmai ca un bebelus care invata sa mearga, asa trebuie si tu sa te familarizezi cu pokerul. In Texas Hold’Em, fiecare jucator primeste o mana ce contine doua carti, iar doi jucatori incep prin a fi Blind-ul mic si Blind-ul mare (cei care pun automat bani in joc). Dupa ce s-au facut toate pariurile, dealerul pune trei carti pe masa (flop), pentru ca pe urma sa urmeze o noua runda de pariere. A patra carte (turn) este impartita, iar jucatorii sunt lasati, din nou, sa parieze. Dupa ce si ultima carte este intoarsa (river), mana este incheiata cu o ultima runda de pariuri. Si totul decurge intr-o actiune ciclica. S-ar putea sa te incurci de cateva ori prima data, insa nu-i nimic. Pana si profesionistii au inceput din acest moment in care te afli tu. Totul depinde doar de dorinta ta de a prinde, de a studia.

Asadar, ai facut primul pas, invatand despre cum se desfasoara o mana de poker. Dar cum poti sa pariezi in mod corespunzator daca nu cunosti “taria” mainii tale? Pana la urma, aceasta decide cine ia potul in cazul unui “showdown” (doi sau mai multi jucatori ajunsi la final de mana arata cartile pentru a vedea cine are combinatia mai buna). Daca ai invatat la scoala cateva strofe din “Luceafarul”, atunci sa retii ierarhia mainilor de poker nu reprezinta o problema. Pokerul pastreaza valoarea intrinseca a cartilor, la fel ca majoritatea jocurilor de masa, astfel ca cea mai valoroasa carte este Asul. De aici porneste si cea mai slaba mana cu care poti sa castigi la poker, “cartea mare”. Urmeaza, in ordine, o pereche, doua perechi, trei de un fel, chinta, culoare, full house, careu, chinta de culoare si chinta royala. In cazul in care atat tu, cat si adversarul aveti chinta, atunci diferenta se va face prin cartea cea mai mare care compune chinta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ierarhia mainilor de poker trebuie invatata ca pe “Tatal Nostru” daca doresti vreodata sa fii macar decent la acest joc. Daca te apuci sa numeri cartile in gand pentru a vedea daca ai facut chinta, atunci sunt sanse mari ca cineva de la masa sa se prinda de acest aspect. Incearca sa pastrezi aceeasi mimica a fetei indiferent de ce carti sunt etalate pe masa. Din acest punct, progresul devine ceva mai greu si are legatura cu strategii de pozitionare la masa, de pariere si alte variabile. Incepi sa inveti treptat, ca doar nu vrei sa-ti superi colegii de munca si sa le iei toti banii la urmatoarea intrunire. Ori pana atunci, poti oricand sa-ti creezi un cont online si sa exersezi. Majoritatea site-urilor au si varianta demo, in care poti sa te joci cu jetoane virtuale. O modalitate excelenta prin care poti sa experimentezi diferite situatii de joc fara sa fii in pericol de a pierde bani.

Pokerul este un joc interesant, complex si mult prea frumos pentru a nu te prinde daca ai ocazia sa-l inveti. Fa-ti curaj si deschide-ti orizonturile si nu-l trata doar ca pe un joc de noroc. Sansa este un element important, dar nu definitoriu. Pana la urma, conteaza rabdarea, managementul banilor, citirea oponentilor. Norocul vine si pleaca, nu sta niciodata la un singur jucator.

spot_img
spot_img

Politica