duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un bărbat din Slatina a înșelat doi vâlceni cu 2.400 de lei

Un escroc din Slatina a fost depistat de polițiștii vâlceni după ce a înșelat două persoane din zone diferite ale județului Vâlcea. Oamenii legii l-au identificat pe un bărbat de 61 de ani din Slatina, bănuit pentru două fapte de înșelaciune pe raza orașelor Brezoi și Horezu.

„La data de 5 aprilie, poliţiştii au fost sesizaţi de o persoană din Slătioara, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în timp ce se afla pe raza oraşului Horezu a fost abordat de un bărbat. S-au împrietenit şi cel din urmă l-a determinat să-i dea de bună voie suma de 2.000 de lei, în schimbul căreia a primit o cheie, ce părea a fi de la contactul unui autoturism. Apoi sub pretextul că merge să-şi caute soţia, bărbatul de 61 de ani i-a solicitat vâlceanului să aştepte lângă un autoturism pe care l-a indicat ca fiind proprietatea sa, ce se afla parcat în zonă, asigurându-l că la întoarcere o să-i restituie suma de bani, lucru care nu s-a întâmplat. În urma coroborării datelor obţinute de la poliţiştii din Brezoi care, în data de 04 aprilie, au înregistrat o faptă cu acelaşi mod de operare, unde prejudiciul a fost de 400 de lei, s-a stabilit autoturismul cu care bărbatul de 61 de ani, s-ar deplasa”, potrivit IPJ Vâlcea.

Suspectul a fost găsit de polițiștii din Drăgăşani. „Bărbatul din maşină corespundea cu semnalmentele persoanei bănuite de comiterea faptelor”, au adaugat poliţiştii vâlceni. Surse din anchetă au precizat, pentru adevarul.ro, că bărbatul pretindea că are nevoie de mărunţiş şi nu deţine decât bancnote mari, pe care nu le avea asupra lui, pretinzând că sunt la soţie care încearcă şi ea să schimbe banii. Hoțul le spunea victimelor că va lua banii de la soţie şi se va întoarce să facă schimbul. Doar că oamenii au fost păcăliți cu cheia lăsată drept gaj și lipsită de utilitate, în timp de hoțul de la Slatina a luat banii și nu s-a mai întors.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Polițiștii din Brezoi, pe baza unor imagini surprinse de camerele de supraveghere, au descoperit că slatineanul avea o maşină cu care se deplasa, dar care nu era parcată în zona în care acţiona, ci mai departe.

În acest caz s-a întocmit un dosar penal pentru înşelăciune, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

Politica