vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CJ Olt primeşte cu 30 de milioane de lei în plus, prin noul buget

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că atât forul judeţean, cât şi primăriile oltene vor primi mai mulţi bani, pe noua formulă de buget, fondurile fiind direcţionate către investiţii.

Oprescu a declarat că primăriile vor avea fonduri suficiente să facă şi anumite lucrări prin localitate.

Pe noua formulă de buget atât Consiliul Județean, cât și UAT-urile câștigă foarte mulți bani. Și nu e vorba doar de transferul veniturilor și cheltuielilor legate de plata indemnizațiilor cu handicap. E vorba despre localități și o să vedeți formula, localitățile mari vor rămâne cu bani și de funcționare, dar și să facă anumite lucrări prin localitate”, a afirmat preşedintele CJ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marius Oprescu a enumerat şi care sunt investiţiile către care Consiliul Judeţean va direcţiona fonduri, anul acesta.

În ceea ce privește Consiliul Județean, câștigă aproximativ 30 de milioane de lei în plus față de formula de calcul din anii trecuți. Banii vor merge către investiții. De fiecare dată, banii pe care i-am avut i-am alocat către drumurile județene și către Spitalul Județean Slatina. Anul acesta o să vedeți că vom avea investiții atât la Spitalul Județean, cât și la Direcția Copilului și în zona de infrastructură a drumurilor județene”, a conchis Oprescu.

Bugetul Consiliului Judeţean Olt se află în transparenţă, urmând să fie aprobat într-o viitoare şedinţă a legislativului judeţean.

Pe de altă parte, consilierii judeţeni au aprobat, joi, un proiect de hotărâre prin care au repartizat către primăriile din judeţ banii proveniţi din cota de 17,5% din impozitul pe venit şi din taxa pe valoarea adăugată.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu, a declarat că repartizarea a fost făcută după o formulă stabilită de Finanţele Publice.

Conform bugetului de stat pe anul 2019, cotele defalcate și taxa pe valoare adăugată care va fi repartizată UAT-urilor se fac în baza unei consultări cu primăriile, pe care am avut-o ieri, printr-o formulă stabilită prin lege de Finanțele Publice. Noi astăzi n-am făcut decât să aprobăm aceste sume, într-o ședință de consiliu județean”, a declarat Oprescu.

Potrivit proiectului aprobat, cele mai mari sume din cota de 17,5% din impozitul pe venit au mers către Potcoava (428.000 lei), Brastavăţu (345.000 lei), Crîmpoia (326.000 lei), Curtişoara (338.000 lei), Dăneasa (323.000 lei), Izbiceni (355.000 lei), Izvoarele (349.000 lei), Osica de Sus (449.000 lei) şi Rusăneşti (368.000 lei).

Din taxa pe valoarea adăugată, cele mai mari sume au ajuns la Drăgăneşti-Olt (7.236.000 lei) şi Balş (7.568.000 lei).

Şeful CJ a adăugat că, ulterior, forul judeţean va aloca noi fonduri pentru ca primăriile să aibă buget de funcţionare.

Din banii pe care îi avem la dispoziție la Consiliul Județean vom încerca să echilibrăm localitățile care nu au buget de funcționare. Practic, noi într-o ședință de consiliul județean, când vom avea gata toate datele și vom ști exact fiecare primărie ce bani și ce cheltuieli are, vom încerca să compensăm aceste cheltuieli, astfel încât la început de an toate primăriile să aibă buget de funcționare”.

Politica