duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marcel Pușcaș: „Pe Oblemenco am avea 10.000 de suporteri fără nicio problemă!”

Președintele FCU Craiova consideră că rezultatele și presiunea suporterilor vor aduce echipa pe stadionul din Bănie.

Marcel Pușcaș, conducătorul celor de la FCU Craiova, echipă ce se află la șase puncte distanță de promovarea în B, e convins că Dănănae și compania ar aduce 10.000 de oameni pe Oblemenco, chiar și în liga a treia.
„Dacă mâine am avea acces pe Oblemenco, am avea 10.000 de spectatori fără nicio problemă. Și nu este o cifră îndrăzneață deloc. Cei care vin acum la echipa din prima ligă merg cu soțiile din dorința de a ieși undeva. Ori merg doar la meciurile contra FCSB. În plus, se dau invitații gratuite prin comunele din jurul orașului. Și lucrătorii de la salubritate primesc astfel de invitații pentru a fi prezenți la meci. Problema se pune dacă ei chiar țin cu echipa din prima ligă, ori tot orașul știe care-i adevărata Universitatea. Gândiți-vă doar că noi am jucat la Rășinari și peste 400 de suporteri ne-au susținut, venind din toate colțurile țării”, și-a prezentat Pușcaș argumentele la GspTV.
Șeful de la FCU e convins că dacă promovează în B, Primăria Craiova nu va putea face față presiunii și va fi obligată să lase echipa pe Oblemenco: „Cei de la Primărie vor fi probabil obligați să accepte accesul pe «Oblemenco» și al Universității Craiova după ce vom promova în Liga a 2-a. Presiunea publică ne va duce pe «Oblemenco». Vor fi meciurile televizate. Când suntem în Liga a 2-a și vin televiziunile, ar fi o rușine pentru Craiova ca o echipă să evolueze la Severin. Nu cred că există în țară o echipă care să aibă suporteri din toate colțurile țării și să vină la Severin după noi. Și acest lucru adaugă o presiune în plus la ce vrem noi să facem aici. Noi suntem dispuși să plătim 10.000 de euro pentru fiecare meci pe «Ion Oblemenco», mai mult nu putem face. Facem adrese peste adrese, dar cei de la Primărie se pare că nu vor bani. Și suporterii noștri sunt contribuabili. Și din taxele lor s-a făcut acest stadion”.
Pușcaș a anunțat în finalul intervenției că Mititelu se apucă să construiască un stadion: „Mititelu are de gând să construiască o bază proprie, cu stadion cu 10.000 de locuri, cu 4 terenuri. Dar condiția e ca echipa să joace bine, să promovăm. Toate aspectele de dezvoltare sunt legate de performanțele sportive ale echipei”.
Cu 13 jocuri rămase de disputat în campionat, FCU Craiova este pe locul 2 în clasament, la 6 puncte distanță de liderul Turris Turnu Măgurele.

Politica