sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şeful DNA cere premierului şi lui Toader abrogarea OUG 7

Şeful DNA, Călin Nistor, anunţă joi că a informat-o pe Viorica Dăncilă şi pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre faptul că Direcţia rămâne fără doi şefi de secţie începând cu 20 martie în contextul OUG 7 şi le-a abrogarea actului normativ, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA, din data de 20 martie 2019, Secţia de combatere a corupţiei şi Secţia judiciară penală din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie rămân fără procurori şefi, prin expirarea delegărilor (posturile respective sunt vacante din datele de 21.11.2016, în cazul Secţiei de combatere a corupţiei respectiv 17.09.2018 şi 14.01.2019, în cazul Secţiei judiciară penală).

Totodată, în comunicat se mai menţionează că la adoptarea acestei hotărâri s-au avut în vedere prevederile O.U.G. nr. 7/2019 care interzic delegările în funcţii de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de Preşedintele României.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De semenea, procurorii mai propun şi o soluţie: „În opinia noastră deblocarea acestei situaţii care este comună şi altor unităţi de Parchet nu se poate realiza decât prin abrogarea în totalitate a O.U.G. nr. 7/2019, deoarece indiferent de procedura urmată nu este posibilă ocuparea posturilor respective, mai ales că acestea nu au fost ocupate o perioadă lungă de timp şi nu din culpa Direcţiei Naţionale Anticorupţie”.

Procurorii CSM au respins, la şedinţa de joi, plângerile DNA faţă de hotărârile Secţiei de încetare a delegării pentru doi şefi de secţie din cadrul Direcţiei, au precizat surse din Consiliu. Delegările au incetat deoarece OUG le interzice in cazul funcţiilor numite de preşedinte.

Politica