joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Educaţiei. Fără after school şi meditaţii ale cadrelor didactice cu elevii de la clasă

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat joi, că nu doreşte ca învăţătorii sau profesorii din ciclul primar să mai organizeze after school cu elevii de la clasă şi nici să le dea meditaţii acestora, scrie Agerpres.

„Cred că, în viitoarea lege ( a Educaţiei – n.r.) trebuie să precizăm mai clar câteva lucruri, şi anume: doamna învăţătoare sau domnul profesor sau doamna profesor de ciclu primar sau domnul profesor pot să îşi organizeze after school, nu am nicio problemă, dar nu cu elevii de la clasă, pentru că există reacţia părinţilor care nu-şi pot trimite copiii în after school-ul profesorului de la clasă, că al lui copil este tratat diferit faţă de cei care merg la after school. Asemenea lucruri nu trebuie să le mai generăm. Aşa cum şi pentru profesorii care fac meditaţii, pregătire acasă cu elevii: nu cu elevii de la clasă, cu elevii de la alte clase. Totuşi, profesorii trebuie să aibă această conştiinţă profesională, ei sunt constructorii acestei naţiuni”, a spus ministrul.

În ceea ce priveşte sistemul de ore remediale pentru elevii care nu au progresat suficient, Ecaterina Andronescu a precizat că aceste ore nu vor fi plătite în plus, având în vedere că norma de lucru este de 40 de ore pe săptămână, iar cadrele didactice pot, pe lângă norma didactică, să rămână în plus câteva ore în şcoală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica