marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj . Anchetă a DIICOT la mai multe centre de îngrijire

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) verifică modul în care s-au administrat medicamentele cu efect psihotrop bolnavilor internaţi în trei centre de îngrijire din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, scrie Adevărul.

Este vorba de xanax, fenobarbital şi dizepam, medicamente cu regim special, care se eliberează şi se administrează pe bază de reţetă. Astfel, comisia de audit a constatat că unor bolnavi li se administrau în continuare medicamente, cu toate că nu avea prescripţie medicală sau aceasta expirase. Tratamentul era administrat din dozele celorlalţi bolnavi. În cele trei centre vizate de anchetă sunt internaţi aproximativ 280 de bolnavi, adulţi şi copii.

Potrivit aceleiași surse, actualul director al DGASPC Gorj, a spus că a pus la dispoziţia procurorilor documentele solicitate: „În sesizare erau semnalate aspecte de natură penală în procedura privind achiziţia, păstrarea şi distribuirea de medicamente cu conţinut stupefiant şi psihotrop la cele trei complexe de servicii. Medicamente cu conţinut stupefiant sunt administrate beneficiarilor în baza prescripţiei medicale date de medicul specialist. Vă spun doar că sper să nu se fi greşit în acest caz. Dacă s-a greşit, evident că cei care au greşit vor răspunde”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica