marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Râmnicu Vâlcea. Goran Bregovici va inaugura cu un concert extraordinar „Arenele Traian”

Primăria Râmnicu Vâlcea se află în discuţii avansate cu renumitul artist bosniac Goran Bregovic pentru un concert extraordinar odată cu inaugurarea Complexulului Cultural – Sportiv „Arenele Traian”, în prima săptămână a lunii septembrie, potrivit voceavalcii.ro

Râmnicu Vâlcea se va număra la sfârşitul lunii august printre marile oraşe care vor dispune de un astfel de complex care să includă o arenă în aer liber care să se preteze şi la spectacole dar şi la competiţii sportive. Vorbim de un complex care include şi terenuri de sport. Iar pentru momentul inaugural Goran Bregovici ar putea fi solistul care să fie primul care va concerta aici. Râmnicul se va deschide astfel pentru artişti de talie internaţională, după Bregovici vor urma şi alţi mari artişti sau trupe de muzică din afara României”, spune primarul Mircia Gutău.

Goran Bregovićs-a născut pe 22 martie 1950 la Sarajevo, în Bosnia, tatăl său fiind croatul Franjo Bregović, iar mama sa fiind sârboaica Borka Perišić.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe când avea doar șaisperezce ani, Bregovic a pus bazele trupei Bijelo Dugme, care avea să devină una dintre cele mai populare formații rock din Europa.

A creat coloane sonore pentru filme precum: „Time of the Gypsies”, „Queen Margot”, „Underground” și „Arizona Dream”, special pentru regizorul Emir Kusturica. Creațiile lui sunt influențate de muzica tradițională țigănească precum și de muzica din Balcani. Fiind un compozitor de excepție, a scris piese pentru Iggy Pop, Ofra Haza sau Cesária Évora.

spot_img
spot_img

Politica