miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ecaterina Andronescu a fost reclamată la Consiliul pentru Combaterea Discriminării

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a fost reclamată la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în urma declaraţiei sale privind copiii cu dificultăţi, scrie Mediafax.

Preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a anunţat, luni, că, având în vedere „declaraţiile publice ale ministrului Educaţiei deosebit de periculoase şi reflecţia unor direcţii de politici publice discriminatorii, indiferent de nuanţările ulterioare”, a depus plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Potrivit sursei citate, 29.433 din cei 70.000 de copii cu dizabilităţi din România sunt izolaţi în şcoli speciale, adică aproape 50%, şi cu numai 1.385 de profesori de sprijin în toata ţara, chiar şi cei care învaţă în şcolile de masă nu beneficiază de sprijinul necesar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ecaterina Andronescu a declarat că elevii cu dificultăţi de învăţare se află acum integraţi fie în şcoli speciale, fie în sistemul normal, dar fără profesori dedicaţi, motiv pentru care o variantă ar fi înfiinţarea claselor separate pentru aceşti copii.

Ulterior, ministrul Educaţiei a revenit asupra declaraţiei, precizând că, de fapt, propunerea era ca aceşti elevi să fie susţinuţi suplimentar cu profesori de sprijin şi că nu s-a pus niciun moment problema segregării acestor copii în clase separate.

Politica