joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tarcea a recuzat patru judecătoare din CSM

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Cristina Tarcea, a recuzat, miercuri, patru judecătoare din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pe motiv de ”ostilitate” şi ”antepronunţare” în ceea ce priveşte acţiunea disciplinară declanşată de Inspecţia Judiciară la adresa ei.

Potrivit Agerpres, Cristina Tarcea s-a prezentat la CSM, unde Secţia pentru judecători în materie disciplinară urma să discute acţiunea exercitată de Inspecţia Judiciară.

La plecare, ea a declarat că a făcut o cerere de recuzare pe numele judecătoarelor Lia Savonea, şefa CSM, Evelina Oprina, Nicoleta Ţînţ şi Gabriela Baltag.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întrebată de jurnalişti despre motivele recuzării, Tarcea a explicat că judecătoarele respective ar fi avut o atitudine ”ostilă” faţă de ea în legătură cu modalitatea de alcătuire a completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă.

Tarcea a precizat că următorul termen în cazul acţiunii disciplinare la adresa sa este în 27 martie.

Pe 19 decembrie, Inspecţia judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de judecătoarea Cristina Tarcea pentru refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu şi pentru nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor. Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a CSM, care va decide cu privire la răspunderea judecătorului.

Politica