vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Burcea, mândru de jucătoare și după eliminare!

Eliminată deja din Cupa EHF, Craiova și-a respectat blazonul și s-a impus în meciul cu miză minimă, contra celor de la Bera Bera, scor 26-23. Aproximativ 2.000 de suporteri le-au susținut pe fete din tribune. Partida s-a desfășurat în Sala Plivalentă și a contat pentru ultima etapă din grupe.

Califcarea era deja pierdută, pentru că Nykobing din Danemarca a învins pe terenul croatelor de la Vegeta Podravka, scor 28-25.

Prima repriză a început tare, iar în minutul 10, trupa din Bănie se detașase la două goluri (5-3), după ce fusese condusă (1-2). Jocul craiovencelor a continuat în aceeași manieră până în minutul 20, atunci când le dominau pe spanioloaice și pe parchet și pe tabelă (9-6). Până la pauză, Craiova s-a mențint în avantaj contra ibericelor (13-11). Repriza secundă a început în forța, cu elevele lui Burcea pe val. Handbalistele din Bănie conduceau cu 21-13, după doar 10 minute de joc. Lucrurile au stat diferit după ce Bera Bera s-a trezit. Până la finalul meciului, formația oaspete a redus considerabil din diferență, iar partida s-a încheiat cu scorul de 26-23, în favoarea Craiovei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

SCM Craiova au evoluat: Dzhukeva, Curmenț – Ianăşi (5 g.), Trifunovic (1 g.), Şelaru (2 g.), Ion, Tănasie (3 g.), Nikolic (1 g.), Seric (1 g.), Gjorgjijevska (2 g.), Colac, Tătar (3 g.), Fachinello, Vizitiu (7 g.), Costa.
Bogdan Burcea s-a arătat mulțumit de atitudinea elevelor sale, mai ales că acest lot simte lipsa celor două vedete: Țicu și Zamfir. Tehnicianul consideră că echipa lui s-a autodepășit.
„O victorie care vine după multă muncă, după multă suferință. Îmi felicit echipa, sunt mândru de jucătoare că au ieșit cu fruntea sus din această competiție. Să nu uităm că încă suntem deținătorii Cupei EHF și datoram suporterilor această victorie. Consider că am câștigat multă experiență după acest parcurs și câteva jucătoare care s-au autodepășit”, a spus antrenorul craiovencelor.
„Victorie cu gust amar”, așa a definit Andreea Ianăși rezultatul din partida cu Bera Bera. Handbalista din Bănie consideră că s-a maturizat mult în ultimele jocuri. Craiovei i-a rămas lupta din campionat, acolo unde jucătoarea SCM-ului speră să se claseze cât mai sus.
„A fost o victorie cu un gust amar, dar astăzi am venit la sală cu gândul să luptăm. De acum înainte ne vom concentra doar pe campionat și sper să ne clasăm cât mai sus. Am crescut mult ca echipă, cred că ne-am maturizat în aceste jocuri”, a declarat Ianăși.

Patricia Vizitiu a pus rezultatele din EHF pe seamna moralului și a accidentărilor: „A fost o victorie pentru moralul nostru. Ne pare rău că nu am putut să mergem mai departe, dar nu asta este valaorea noastră. Probabil am început să cădem psihic după eliminarea din Champions League și nu am reușit să avem prestațiile din sezonul trecut, în plus au fost și accidentările, care au contat foarte mult”.

Politica