luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Simona Halep poate conduce România spre semifinalele Fed Cup

Naționala de tenis a României a obţinut promovarea în Grupa Mondială la Fed Cup în 2018, atunci când majoritatea fetelor erau pe val în circuitul feminin. Acum, tricolorele sunt în fața meciului cu reprezentativa Cehiei, programat pe 9 şi 10 februarie, la Ostrava. Forma româncelor nu este deloc una încurajatoare. Chiar şi Halep, care a depăşit aşteptările la Australian Open, a pierdut locul 1 mondial. Iar celelalte fete convocate de Florin Segărceanu sunt mai degrabă ieşite din formă.

În schimb, Cehia se va prezenta cu cea mai bună echipă din ultimii ani. Pe lângă faptul că e deţinătoarea trofeului şi joacă şi pe teren propriu în weekend, Cehia a câştigat competiţia de şase ori în ultimii opt ani: 2011, 2012, 2014, 2015, 2016, 2018.

Lotul României: Simona Halep (3 WTA), Mihaela Buzărnescu (29 WTA), Irina Begu (75 WTA), Ana Bogdan (105 WTA) şi Monica Niculescu (106 WTA).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Simona Halep s-a arătat foarte încrezătoare în forțele echipei, ba chiar a spus că se gândește la câștigarea trofeului.

„Obiectivul meu principal e să facem treabă bună la Fed Cup anul acesta. Nu va fi uşor, dar putem visa la trofeul cel mare. Putem spune că e o şansă în plus faptul că Petra (n.r. – Kvitova) nu joacă. Meciul e însă foarte greu. E cel mai greu meci din grupe. Am jucat acum trei ani contra lor şi am pierdut, din păcate. Pe toată lumea dezavantajează un meci în deplasare. Şi ele au jucat la noi acum trei ani. Ştim că publicul lor e numeros şi gălăgios, dar nu putem schimba nimic. Trebuie să ne adaptăm la ce avem. În ultimii ani, suntem şase fete în primele 100 şi asta înseamnă mult pentru România. Echipa noastră e puternică. Toate suntem în formă. Eu m-am antrenat foarte bine şi sunt încrezătoare că pot să fac treabă bună şi să-mi câştig meciurile. În Fed Cup e dificil, e diferit şi nu ştii niciodată ce se va întâmpla. Am încredere că toate vom juca bine”, a declarat fostul lider mondial.

Învingătoarea duelului dintre Cehia și România va ajunge în semifinalele Fed Cup, urmând  apoi să dea piept cu Franţa sau Belgia la 20 şi 21 aprilie. Formația pierzătoare se va lupta într-un play-off pentru rămânerea în Grupa Mondială.

Politica