vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Studiul de fezabilitate pentru staţiile de reîncărcare pentru vehicule electrice, aprobat

Studiul de fezabilitate pentru amplasarea a nouă staţii de reîncărcare pentru vehiculele electrice în Craiova a fost aprobat, joi, de consilierii locali. Nouă astfel de staţii ar urma să fie înfiinţate în oraş, iar valoarea investiţiei depăşeşte două milioane lei.

Cele nouă stații ar urma să fie amplaste în mai multe zone ale oraşului: una pe Strada Romul, una pe Strada C.S. Nicolaescu Plopșor; șase pe Calea București și una pe Bulevardul Decebal. Primăria vrea să obţină fonduri nerambursabile pentru acest proiect.
Conform studiului de fezabilitate aprobat de consilierii locali, valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 2.137.665 de lei, din care construcţii și montaj – 396.667 de lei, durata de realizarea a acesteia fiind de patru luni.
„Scopul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) este ca, în varianta finală a scenariului preferat, cota transportului electric să fie majoritară în Municipiul Craiova şi acest lucru se referă în primul rând la transportul în comun, dar consideră o componentă importantă şi transportul privat. Municipiul Craiova şi-a propus ca în următorii ani să atingă următoarele obiective: îmbunătățirea calității mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stimularea utilizării vehiculelor electrice; dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică; dezvoltarea transportului ecologic”, se arată într-un raport al Primăriei Craiova.

Politica